Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję na Allegro ręcznie robione bransoletki i od jakiegoś czasu zaczęły się pojawiać identyczne aukcje moich produktów, oferowanych przez innych użytkowników z Chin (m.in. zhaoheng11, wangpeng18, Jixzl004ZWW, GongcZYQ, ongyanshangmao) - aukcje są w całości kopiowane. Jest to kradzież zdjęć, opisu oraz samego produktu. Zgłaszałam sprawę - dlaczego Allegro nic z tym nie robi ? Sprzedający z Chin nie posiadają tych produktów ponieważ jest to rękodzieło, mogą mieć co najwyżej PODRÓBKI. Co zrobić aby Allegro zajęło się tą sprawą?
@recznierobione2 czy zgłaszałaś oferty przez przycisk "zgłoś naruszenie zasad"?
Podaj proszę przykłady ofert, które Twoim zdaniem naruszają nasze zasady.
Tak, zgłaszałam sprawę przez przycisk "zgłoś naruszenie zasad"
są to np. poniższe aukcje (ale jest ich więcej)
W poprzedniej wiadomości znajdują się moje aukcje, poniżej te skopiowane
@recznierobione2 Dziękuję. Przekazałam zgłoszenie do zespołu, który zajmie się weryfikacją ofert.
Dziękuję
Czekam już ponad tydzień i niestety nic nie zrobiono w mojej sprawie
A na co liczyłeś?
@recznierobione2 Zgłaszanie naruszeń to walka z wiatrakami , ale dam Ci radę . Podczas tworzenia produktu w katalogu nie stosuj docelowych zdjęć ,wstaw jedno badziewne i krótki lakoniczny opis , dopiero po zatwierdzeniu edytuj ofertę i ustaw tak jak powinna według Ciebie wyglądać , niestety na piszących ślaczkami nie ma rady , usuną kilka ofert , a na ich miejsce pojawią się nowe .
Dziękuję za radę
@recznierobione2 Niestety, takie złodziejstwo zostało na Allegro usankcjonowane wprowadzeniem tzw. katalogu produktów. Obecnie każdy sprzedający musi się zgodzić na to, że jego własność intelektualna może być kopiowana przez każdego innego.
Sam czasem odnoszę wrażenie, że obecne Allegro jest chińską podróbą tego fajnego serwisu, który kiedyś istniał pod tym adresem 🐭
Allegro było kiedyś fajne? 😄 Haha a to dobre! Chyba dla konsumentów! Bo dla sprzedających NIGDY, no chyba że jest się dużym producentem w niszowej kategorii. 😛
@recznierobione2 Nic tylko spamować zgłoszeniami
Zareklamuję się: