Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem dodany do allegro family i mimo to nie mam SMART w ogłoszeniach, zaznacze że moja srednia ocen wynosi "94.1". Mam 17 pozytywnych ocen i jeden negatywny.
Na Allegro czy Allegro Lokalnie?
Na normalnym allegro.
Musisz spełnić warunki, aby twoje aukcje były oznaczone Smartem. Nie ma tu znaczenia czy masz wykupionego Smarta, czy nie (Smart działa jak kupujesz, a nie sprzedajesz).
Tu masz info na ten temat https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/co-zrobic-aby-moje-oferty-by...
No czyli utracilem smart przez to, ze ktos wystawil mi negatywa. Czemu allegro tego nie zmieni? "utrzymuj średnią ocen sprzedaży na poziomie co najmniej 98%" No to co ktos moze miec nawet 60 pozytywnych ocen, a przez przypadek trafi na jakiegos allegrowicza co nawet z konkurencji wystawi negatywa i juz jest po koncie? Przeciez nie oplaca mi sie juz tego konta utrzymywac, szybciej zalozyc nowe niz teraz przez rok miec aukcje bez SMART + najnizsze noty w reputacji. Przeciez to powinno byc brane pod uwage stosunek ilosci, a nie tylko same procenty, bo wiadomo firmy na tym nie ucierpia, ale przecietny sprzedawca co ma kilkanascie, kilkadziesiat pozytywnych i zlapie 1x negatywa ma juz praktycznie po koncie bezsens totalny... A negatywa dostalem na 98% od konkurencji bo kupujacy ani nie odbiera telefonow, ani nie wyjasnil za co, wiec pewnie konkurencja.
Nie przez rok tylko przez miesiąc. Średnia jest liczona z ostatniego miesiąca. Potem powinieneś smarta odzyskać chyba, że w międzyczasie znowu ktoś ocenę obniży. I tak allegro powinno coś z tym zrobić ale allegro ma gdzieś małych sprzedawców i jest jak jest...
@JaweStudio Allegro family utraciło w tej formie swoją żywotność z datą 3 lipca . Teraz jak chcesz mieć smarta to trzeba go samemu wykupić i spełniać regulaminowe warunki.
Nie, bo moj brat tez ma SMART i mu dziala. Utracilem smart przez to, ze ktos wystawil mi negatywa. Czemu allegro tego nie zmieni? "utrzymuj średnią ocen sprzedaży na poziomie co najmniej 98%" No to co ktos moze miec nawet 60 pozytywnych ocen, a przez przypadek trafi na jakiegos allegrowicza co nawet z konkurencji wystawi negatywa i juz jest po koncie? Przeciez nie oplaca mi sie juz tego konta utrzymywac, szybciej zalozyc nowe niz teraz przez rok miec aukcje bez SMART + najnizsze noty w reputacji. Przeciez to powinno byc brane pod uwage stosunek ilosci, a nie tylko same procenty, bo wiadomo firmy na tym nie ucierpia, ale przecietny sprzedawca co ma kilkanascie, kilkadziesiat pozytywnych i zlapie 1x negatywa ma juz praktycznie po koncie bezsens totalny... A negatywa dostalem na 98% od konkurencji bo kupujacy ani nie odbiera telefonow, ani nie wyjasnil za co, wiec pewnie konkurencja.
@JaweStudio skontaktuj się z klientem , postaraj się rozwiązać problem , usunie ocenę , smart wróci .
No wlasnie dzwonilem 7x, to samo droga email i nic ignorowanie. Ewidentnie kupujacy nie chce tego zalatwic, bo na 98% to zwykle konto konkurencji. Allegro powinno to zmienic i brac takich sprzedajacych mikro jak ja. Przeciez majac 0-50 pozytywnych ocen dostajac 1 negatywa konto traci sens, totalny brak jakiegos sensu. Allegro powinno liczyc stosunek ilosci ocen pozytywnych, a nie ze prymitywnie tylko X procent i sztywniutkie zasady.,..
zgadzam się, powinni zaostrzyc, podkręcić tym większym firmom, które nic sobie nie robią z kilkuset negtywnych opinii, a poluzować politykę tym mniejszym o współczynki NKA (Niepoważny Klient Allegro) który często dla zabawy daje negatywy.
No niestety, taka firma ktora ma tam tysiace pozytywow to takiego negatywa nawet nie odczuje, bo nawet im srednia nie zmieni sie o 0,1%, a w moim przypadku taki jeden negatyw zmienia cale znaczenie konta do smieciowego. Mimo, ze wysylam paczki tego samego dnia, odpisuje natychmiastowo na emaile, od razu zwracam srodki ze zwrotow SMART - wiec mozna powiedziec, ze jestem bardzo dobrym sprzedawca, ale co z tego wystarczy tak jak piszesz jakis niepowazny, czy niezrownowazony klient, albo po prostu ktos z konkurencji i psuje ci cala reputacje i konto nadaje sie na rok do odstawienia. No chyba, ze mowimy o kontach ktore zaczynaja sie od kilkuset pozytywnych ocen
@JaweStudio masz rację , temat był już wielokrotnie poruszany tym bardziej ,że ilość otrzymywanych ocen w stosunku do zrealizowanych transakcji na przestrzeni ok 1,5 roku spadła o 2/3, pisał już kostas11 w innym wątku cyt ,, mam wrażenie że przerósł ich kosztowo smart ,, i robią wszystko , aby jak najmniejsza ilość sprzedawców miała możliwość uczestniczenia w programie . Idąc tokiem myśli uważam , ze trzeba zmierzać w kierunku ograniczenia ilości zwrotów , to jedyna droga do wyjścia z impasu .
@JaweStudio tutaj są dwie odrębne kwestie:
1. Aby sprzedawać z opcją Smart, musisz spełnić określone warunki.
2. W Smart Family nie ma już możliwości dzielenia się Smartem, aby dokonać zakupu.
SMART mam tez wykupiony, wiec juz doszedlem do przyczyny, problem lezy w tym, ze wystarczylo dostac 1 negatywna opinie od konkurencji (bo inaczej nie da sie nazwac osoby, ktora wystawia komentarz za nic i nie odpowiada na emaile, ani telefony w celu wyjasnienia.) Powinniscie cos z tym zrobic, bo sztywna zasada, ze konto traci praktycznie na znaczeniu w przypadku jednej negatywnej versus kilka, czy kilkanascie pozotywnych mija sie z celem. Teraz moje konto moge odstawic na rok i oplaca mi sie zalozyc nowe, bo ani nie mam SMARTA w ofertach, do tego punktacja na najnizszym poziomie, a taka firma dostajac negatywa to nawet tego nie zauwazy, bo u nich to kwestia 1/10 procenta albo nawet w ogole zadnej zmiany. Powinno byc cos z tym zrobione, albo mozliwosc negocjacji z allegro usuniecia takiego negatywa skoro nie ma podstaw? Albo inaczej liczone te 98%?