anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moje prywatne ogłoszenia na allegro nie są widoczne z kont allegro biznes?

saco
#7 Wielbiciel#

Wystawiłem parę dni temu ogłoszenia na allegro jako osoba prywatna, i dziś w pracy korzystając z konta służbowego, chciałem sprawdzić jak pozycjonowane są moje oferty i ku memu zaskoczeniu w ogóle nie były widoczne. Przyznam że przy tych prowizjach które bierzecie, to chyba nie fair, że nie mogę z ofertą trafić do wszystkich.. Poproszę o wyjaśnienie, bo jeśli tak ma to wyglądać to słabo trochę. 

Dla wyjaśnienia u kolegi z konta prywatnego wszystkie ogłoszenia są widoczne, a u innego kolegi z poziomu allegro biznes, też moje ogłoszenia były niewidoczne. Jeśli ja coś mogę zmienić aby były widoczne poproszę o wskazówki.

Pozdrawiam G.B.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Czyściłeś ciacha na kompie firmowym, ostatnio dziwne rzeczy się z nimi dzieją....?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie lubią ciasteczek.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@saco podaj mi proszę numery lub linki do ofert, które mamy sprawdzić. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

saco
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za szybkie zabranie sie za temat. Wszystkie moje ogłoszenia wystawione przez uzytkownika saco, nie pojawiaja sie u uzytkownikow allegro biznes u dwoch u ktorych sprawdzalem. Na prywatnych kontach sa wyswietlane. Jedno, z ogloszen to silnik o numerze 13948261722.

Pozdrawiam! 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

możesz mieć rację

po wpisaniu numeru oferty - znalazłem ją

po wyszukaniu po sprzedawcy saco - serwis stwierdził, że on nic nie sprzedaje

po wpisaniu nazwy oferty serwis napisał:

Przykro nam, nie znaleźliśmy ofert dla “Triumph Speed Triple 1050 05-11 Silnik 58600km”

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

LEW433_0-1688594571727.png

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@saco konsultuję Twoje zgłoszenie z naszym działem technicznym. Proszę Cię o chwilę cierpliwości. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

saco
#7 Wielbiciel#

Czy coś już wiadomo w mojej sprawie? Przyznam, że te same ogloszenia mam na **piiip** i tam i oglądalność i sprzedaż jak narazie sa bezkonkurencyjne. 

Pozdrawiam serdecznie! 

oznacz moderatorów

saco
#7 Wielbiciel#

Haha, nawet nazwy konkurencji nie mozna wymawiać.. wow.. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@saco przepraszam, że musiałeś tyle czekać na odpowiedź. Nie jest to błąd. Niedawno wdrożyliśmy zmianę, która ma na celu ułatwienie dokonywania zakupów na firmę. Z poziomu widoku biznesowego widoczne są tylko oferty, które posiadają opcje FV marża, FV VAT, FV bez VAT. Natomiast kupujący z kontem prywatnym widzą wszystkie oferty. Łatwo możesz się przełączyć na widok konsumencki z poziomu szybkiego menu:

w_kiwi_0-1689055383970.png

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@w_kiwi To kolejny kryminał z Waszej strony.

1. Są kategorie ( np Kolekcje ) gdzie wystawia dużo prywatnych ( na tym to polega) i utrudnianie widoku tych ofert dla firm zakrawa na sabotaż (porównywanie cen, zakupy itp) @kostas11 @TomBanknoter @mwmonety @kolekcjoner608 @Enigma45 

2. Skąd ludzie/firmy mają o tym wiedzieć??? Wasza polityka informacyjna NIE ISTNIEJE. Jestem przekonany ze wiele firm nie ma pojęcia że aby zobaczyć więcej ofert musi przełączyć / kliknąć / zmienić ustawienia !😠

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

saco
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za wyjaśnienie, ale musze przyznać, że to straszna lipa jest, czy możecie zmienic z automatu wszystkim domyslne przegladanie wszystkich ofert? Na prawde przy tych prowizjach nie mozna dotrzeć do wszystkich uzytkownikow? Tymbardziej przy czesciach motocyklowych gdzie jednak wiekszosc kupujacych to warsztaty, wiec i pewnie konta biznesowe.. Prosze dac znac czy mozecie cos z tym zrobic czy to poprostu z góry wiadomo ze nie dotre do klientow z allegro biznes. I w sumie przygoda z wystawianiem u Was sie skonczy.

Pozdrawiam i, dziekuje za szybka odpowiedz! 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

A co ma „konto zwykłe” do wystawiania FV. Przecież osoba fizyczna też może wystawiać FV (FV bez VAT może wystawić każdy). Można też złożyć w US formularz VAT-R i zacząć wystawiać normalne FV z VAT-em, nie jest do tego konieczne zakładanie działalności gospodarczej w rozumieniu ustawy Prawo przedsiębiorców.

Do tego nie uznajecie niektórych rodzajów działalności, które wystawiają normalne FV z VAT-em, ale sprzedają z konta zwykłego (nie mogą mieć konta firma, bo taka jest wasza polityka). 

oznacz moderatorów