anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego muszę zasilać konto Inpost?

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

Witam,

Proszę o wyjaśnianie. Korzystam z Wysyłam z allegro, więc rozumiem, że rozliczam się z Allegro. Dlaczego więc muszę zasilać konto Inpost? Nie potrzebuję tego robić przy innych przewoźnikach. (zaczynam podejrzewać, że nieprawidłowo się rozliczam... 🤔).

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BB_TOYS jeśli nadajesz przesyłki przez Wysyłam z Allegro to masz podpisaną umowę z InPost, jeśli po dodaniu jej w narzędziu Wysyłam Allegro (tutaj w części umowy własne) masz przy InPost zaznaczone "Używaj oferty dla sprzedawców Allegro" to rozliczasz się z nami.
Natomiast, aby nadawać przesyłki bez problemów umowa z InPost musi byc opłacona, nie trzeba  doładowywać konta w Managerze przesyłek (jeśli nadajesz w Wysyłam z Allegro) ale trzeba mieć spłaconą umowę z przewoźnikiem. 
Jeśli to nie wyjaśnia Twojego problemu, napisz proszę coś więcej, co się dzieje, gdy próbujesz nadać paczki Inpost? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

la_nika Dzięki za odpowiedź. 

Nie wiem dlaczego mam dwie umowy. Nie ma przy nich dat, wiec nie wiem, która jest późniejsza. W obu mam zaznaczone "Używaj oferty dla sprzedawców Allegro". 

A sprawa jest tego typu, że co jakiś czas muszę doładowywać konto, bo nie mogę nadać paczki z Wysyłam z allegro.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BB_TOYS w takim razie skontaktuj się proszę z InPost, aby przesłali informacje na temat pobranych opłat. Porównamy wtedy jakich zamówień dotyczą i sprawdzimy, dlaczego zostały naliczone. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

@la_nika A nie przeszkadza to, że mam dwie umowy? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BB_TOYS nie, samo to, że posiadasz dwie umowy nie stanowi problemu 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

@la_nika Pobrałem plik z historią operacji. Tutaj nie mogę go załączyć. Poniżej wklejam screen. Widzę, że nieraz opłata nie jest w ogóle pobierana innym razem natomiast tak. 

BB_TOYS_0-1714407856509.png

O wyjaśnienie poprosiłem także Inpost. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@BB_TOYS W tej sprawie napisz do nas proszę przez formularz i dodaj załącznik w formie pliku — wtedy będziemy mogli szybciej przeprowadzić weryfikację. 

oznacz moderatorów

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

@ko_alka W formularzu nie widzę opcji załączania plików.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@BB_TOYS Wybierz sposób kontaktu i dodaj pliki za pomocą przycisku "przeciągnij lub załącz pliki":

ko_alka_0-1714408362847.png

oznacz moderatorów

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

@ko_alka Przesłałem plik. Nie opisywałem szczegółowo sprawy. Czy wiadomość będzie skojarzona z tą dyskusją? 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@BB_TOYS Nie, powinieneś opisać tę sprawę również w korespondencji mejlowej. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@BB_TOYS my musimy uzupełniać konto jak nadajemy paczki poza Smart (płatne) 

oznacz moderatorów

BB_TOYS
#8 Zapaleniec#

Korzystam wyłącznie z Wysyłam z allegro. Z tego co mi wiadomo, rozliczam się wówczas z allegro. 

oznacz moderatorów