Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Proszę o wyjaśnianie. Korzystam z Wysyłam z allegro, więc rozumiem, że rozliczam się z Allegro. Dlaczego więc muszę zasilać konto Inpost? Nie potrzebuję tego robić przy innych przewoźnikach. (zaczynam podejrzewać, że nieprawidłowo się rozliczam... 🤔).
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@BB_TOYS jeśli nadajesz przesyłki przez Wysyłam z Allegro to masz podpisaną umowę z InPost, jeśli po dodaniu jej w narzędziu Wysyłam Allegro (tutaj w części umowy własne) masz przy InPost zaznaczone "Używaj oferty dla sprzedawców Allegro" to rozliczasz się z nami.
Natomiast, aby nadawać przesyłki bez problemów umowa z InPost musi byc opłacona, nie trzeba doładowywać konta w Managerze przesyłek (jeśli nadajesz w Wysyłam z Allegro) ale trzeba mieć spłaconą umowę z przewoźnikiem.
Jeśli to nie wyjaśnia Twojego problemu, napisz proszę coś więcej, co się dzieje, gdy próbujesz nadać paczki Inpost?
la_nika Dzięki za odpowiedź.
Nie wiem dlaczego mam dwie umowy. Nie ma przy nich dat, wiec nie wiem, która jest późniejsza. W obu mam zaznaczone "Używaj oferty dla sprzedawców Allegro".
A sprawa jest tego typu, że co jakiś czas muszę doładowywać konto, bo nie mogę nadać paczki z Wysyłam z allegro.
@BB_TOYS w takim razie skontaktuj się proszę z InPost, aby przesłali informacje na temat pobranych opłat. Porównamy wtedy jakich zamówień dotyczą i sprawdzimy, dlaczego zostały naliczone.
@la_nika A nie przeszkadza to, że mam dwie umowy?
@BB_TOYS nie, samo to, że posiadasz dwie umowy nie stanowi problemu 🙂
@la_nika Pobrałem plik z historią operacji. Tutaj nie mogę go załączyć. Poniżej wklejam screen. Widzę, że nieraz opłata nie jest w ogóle pobierana innym razem natomiast tak.
O wyjaśnienie poprosiłem także Inpost.
@BB_TOYS W tej sprawie napisz do nas proszę przez formularz i dodaj załącznik w formie pliku — wtedy będziemy mogli szybciej przeprowadzić weryfikację.
@ko_alka W formularzu nie widzę opcji załączania plików.
@ko_alka Przesłałem plik. Nie opisywałem szczegółowo sprawy. Czy wiadomość będzie skojarzona z tą dyskusją?
@BB_TOYS Nie, powinieneś opisać tę sprawę również w korespondencji mejlowej.
@BB_TOYS my musimy uzupełniać konto jak nadajemy paczki poza Smart (płatne)
Korzystam wyłącznie z Wysyłam z allegro. Z tego co mi wiadomo, rozliczam się wówczas z allegro.