Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Witam
10.08.br klienta zamówił u nas koszulki (zamówienie numer 3cd31e8d-574a-11ef-b2d0-a593f2a38e62).
Nie miała dostępnej koszulki męskiej w kolorze purpurowym więc zamiast 2 wysłałam 1 (w dniu wysyłki po zwrocie wpłaty za brakującą sztukę zgłosiłam wniosek o zwrot prowizji który został nam przyznany).
Dziś otrzymałam paczkę w towarem który klient zwrócił z uwagi na niepasujacy rozmiar. Wróciła również koszulka w kolorze purpurowym i jak się okazało nie mogę do niej złożyć wniosku o zwrot prowizji.
Poniżej załączam screeny i proszę o wyjaśnienie sytuacji.
@WarsztatNadruku prawdopodobnie kupujący w formularzu zwrotu towaru wskazał powód zwrotu jako "Towar inny niż zamówiony" lub "Inna wada bądź niezgodność towaru z umową". Zachęcam do kontaktu z tym klientem i wyjaśnienia sprawy. W takich sytuacjach nie przyznajemy rabatu transakcyjnego.
Powód zwrotu "Nie pasuje mi", więc nijak się to ma do "towar inny niż zamówiony" a tym bardziej "inna wada bądź niezgodność towaru z umową"
Kliknij odwołanie.
@ayo80 wystarczyło zobaczyć jaki jest powód zwrotu bo podałam numer zamówienia którego dotyczył i się do tego odnieść, a nie wskazywać od razu powodu przy których allegro nie zwraca prowizji....
Za chwile Allegro w ogóle nie będzie robić zwrotów prowizji bo ustali sobie nowe zasady według których każdy zwrot będzie wynikał tylko i wyłącznie z winy sprzedawcy a nigdy z winy kupujących.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Czy uzyskam w końcu sensowną odpowiedź? Czy będziecie milczeć?
@WarsztatNadruku przepraszam, że czekasz na odpowiedź! Zgłosiłam już tę sprawę do zespołu, który zajmuje się rabatami transakcyjnymi, gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do Ciebie z informacją.
@WarsztatNadruku rabat za drugą koszulkę jest już widoczny w Twoich rozliczeniach.
Screen zrobiony przed momentem. Rabat przyznany dalej tylko za jedną sztukę, który został złożony 13.08.2024.
@WarsztatNadruku sprawdź to proszę w zakładce Rozliczenia z Allegro.
Rabat dla zamówienia nr 3c7ac550-574a-11ef-a8dc-17f7818493a2 i oferty nr 14056578823 został przyznany 14.08.2024 (2,21 zł) i 20.08.2024 (2,21 zł).
To zwrot bez podania przyczyny?
@LEW433 zwrot zgłoszony jako "nie pasuje mi"
👍