anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego niektóre oferty z lokalnie się wyświetlają na zwykłym allegro a inne nie

Col324
#8 Zapaleniec

Dlaczego na normalnym allegro w przedmiotach użytkownika niektóre oferty z lokalnie się wyświetlają a inne nie (np w kategorii GRY PC wyświetlają się aukcje z loklanie a w kategorii GRY PS3 już tylko z allegro zwykłego)?

Od konsultanta po miesiącu otrzymałam błędną odpowiedź że na zwykłym allegro wyświetlają się tylko oferty w niektórych kategoriach (i nie ma w niej kategorii kultura i rozrywka) co jest nieprawdą bo GRY PC i GRY PS3 należą do tej samej kategorii kultura i rozrywka a 1 z nich się pojawiają... @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Col324 Czy możesz wskazać przykład oferty z Lokalnie, która nie wyświetla się na Allegro.pl?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Col324
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Col324  bo na normalnym Allegro są tylko "wybrane" oferty z AL, a na jakiej podstawie są wybierane tego nie wie nikt😉

oznacz moderatorów

Client:74250890
#8 Zapaleniec

@Col324  Hej. Zgodnie z informacjam

Większość ogłoszeń, które wystawiasz na Allegro Lokalnie, będzie widoczna tylko na Allegro Lokalnie

Od kiedy: 1 października 2024

Jak jest teraz

Ogłoszenia, które wystawiasz na Allegro Lokalnie, są widoczne zarówno na Allegro Lokalnie, jak i na Allegro.

Co zmienimy

Ogłoszenia, które wystawiasz na Allegro Lokalnie, będą widoczne tylko na Allegro Lokalnie.

Nie dotyczy to ogłoszeń z kategorii:

Nieruchomości

Samochody

Motocykle i quady

Maszyny

Przyczepy, naczepy

Inne pojazdy i łodzie.

Ogłoszenia w tych kategoriach nadal będą widoczne zarówno na Allegro Lokalnie, jak i na Allegro. Ponadto, niektóre ogłoszenia mogą być widoczne także w wybranych miejscach na Allegro (poza Allegro Lokalnie).

Wystawianie ogłoszeń na Allegro Lokalnie.

Podstawa: zmiany w zakresie świadczonych usług (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera j).

https://help.allegro.com/pl/sell/a/nowosci-i-zmiany-dla-sprzedajacych-w-sierpniu-i-pazdzierniku-m0dj...

Ogólnie i tak takie ogłoszenie jest pokazywane na końcu listingu produktowego, ale jedynie jeden reprezentant produktu.

Jak Twojego tam nie ma, to albo ta kategoria nie jest dostępna, albo jak jest, ale nie Twój produkt,  to nie jest reprezentantem produktu i ogłoszenie będzie widoczne jedynie na Allegro Lokalnie. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Daj sobie spoków. I tak sami  nie wiedzą dlaczego. Może akurat w tych kategoriach dla odmiany to na lokalnym wyświetlają oferty z głównego. Ja tak mam. Połowa ofert wyświetlanych na lokalnym to oferty konkurencji z głównego. oczywiście mojej tam nie ma żadnej mimo iż mam SS, konto firmowe, najszybszą wysyłkę  i pewnie największa sprzedaż... Uroki systemu Allegro. Pewnie powinnam jak konkurencja wystawic na start po 100 paczek jeszcze nie posiadanego towaru to byłabym wyświetlana ale ja tak po chamsku nie umiem... No ale ja uczciwie wystawiam po kilka paczek i wznawiam ofertę nawet po kilka razy dziennie jak zejdzie to mnie ukarali... Zresztą kolejny rok mnie za to karzą...

Screenshot_43.png