Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Zauważyłem, że ostatnio DPD doliczyło mi za gabaryt paczki. Choć nie była za duża.
W regulaminie czytamy, że paczka może mieć do 10 kg
Max bok 150 cm
a+b+c = max 300
To by oznaczało, że karton 60x60 mogę wyciągnąć w górę na 120 cm. A takich wielkich paczek nigdy nie wysyłaliśmy.
Paczki też nie były ciężkie.
Ma ktoś informację jak liczona jest waga gabarytowa w DPD?? Może tu sobie coś wymyślili. Bo waga rzeczywista na pewno nie przekroczyła 10 kg. W regulaminie Allegro DPD załącznik 4 nie ma nic o tym wspomniane. A przynajmniej nie znalazłem.
@e-doniczki_pl Waga gabarytowa u większości przewoźników to (długość x szerokość x wysokość) / 6000
Dzięki za odp. Powiedz mi gdzie tą informację znalazłeś?
Skoro wysyłam paczki za pośrednictwem allegro - dpd to wypadałoby gdyby ta informacja była zawarta w regulaminie allegro.
@e-doniczki_pl jest podana taka informacja
d. W przypadkach, w których wartość stanowiąca wagę gabarytową paczki rozumiana jako : szerokość cm x długość cm x wysokość cm / 6000 przekracza wartość odpowiadającą wadze rzeczywistej paczki, cena za Usługę ustalana jest na podstawie wagi gabarytowej przesyłki.
niestety zaczyna się robić ewidentny proceder okradania nas i dopisywania do rachunku niczym pijanemu w agencji towarzyskiej, ja mam na trzech sklepach podoliczane już za dziesiątki paczek, niestety tak się kończy wymyślanie kuriera w smarcie za 40 zł i innych programów które są nie rentowne, ja w obecnej chwili dopracowuje umowę z pocztą Polską bo w smarcie mają paczki do 20 kilo i uciekam z Dpd bo to złodzieje i oszuści