anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dopłata Allegro DPD - waga gabarytowa powyżej 10 kg

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

Cześć,

jaka jest dopłata - jak przekroczę gabaryt - i na Allegro kurier  DPD - wychodzi mi waga gabarytowa 13 kg ?

jedna dopłata 1,49zł ? 

Czy Allegro dowala jakaś inną dopłatę jeszcze?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @-Outlet-Butik-! Zgodnie z regulaminem dopłata do takiego gabarytu (powyżej 10 do 15 kg wagi rzeczywistej lub gabarytowej) to 1,49 zł. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

tak dziękuje Ci - i tylko tyle ?

bo wysłałem pytanie do Was przez maila o : 29e56380-1f4c-11f0-8778-331a32db0649

dowalono mi tam dzis opłatę: 14,99 zł  - Numer nadania: 1016049859502U

Konsultantka napisała mi ,ze kwota ta tyczy sie... dopłaty do gabarytu.

Oco chodzi ? Zamówienie jest na smart...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@-Outlet-Butik- tak, za ponadgabaryt w takich ramach 10-15 kg jest tylko tyle.
W przypadku zamówienia nr 29e56380-1f4c-11f0-8778-331a32db0649, 14,99 zł to opłata za nadanie zamówienia. Masz do niego przypisane dwie przesyłki: 1015771420432U (nadana 22 kwietnia) i 1016049859502U (nadana 25 kwietnia). 
Tylko jedna (pierwsza) etykieta jest Smart! druga jest płatna 14,99 zł i to nadania tej drugiej dotyczy opłata, o której piszesz. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

ale chwileczkę.

u używam baselinkera - i tak - w ramach smart towar poszedł : 1015771420432U - OK

Jednakże towar okazał się uszkodzony - zatem dosłałem Klientowi na SWÓJ koszt wymisując list z poziomu BL paczki ( pośrednika) za którą zapłaciłem IM - list : 1016049859502U

List z automatu system przekazał do Allegro - dlaczego mam płacić za tą paczke 14,99 ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@-Outlet-Butik- bo przesyłki nadawane tą metodą rozliczane są w ramach Allegro Standard, czyli opłata za nadanie przesyłki dodawana jest do Twoich rozliczeń z Allegro. Ta przesyłka jest Allegrowa (podany został zamaskowany adres e-mail kupującego), dlatego opłata została dodana do rachunku. 
Jeśli opłaciłeś ją także u pośrednika, to wyjaśnij to proszę z nim, możesz złożyć reklamację w tej sprawie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

może i zmaskowana - ale czy Allegro jest płatnikiem tego konkretnego listu ?

Możesz to sprawdzić ? Bo jak dla mnie - to ja zapłąciłem za ten list u pośrednika - numer -  został przekazany do Allegro - poprzez Baselnkera - a Allegro mnie skasowało dodatkowo za niego.

Jak dla mnie - Allegro nie miało nic wpsolnego z tym listem - prócz - przekazania numeru do zamówienia ( dosyłki ) 

List nie został zamówiony u Was - ale w BLpaczce.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

a co w przypadku : Metody dostawy rozliczane na umowie własnej  - i metodzie : Paczka pocztowa priorytetowa ? 

Także generuję sobie listy z BLpaczki które przekazywane są do allegro ( numery )

Także mnie w tym przypadku - obciążacie jakąś usługa dodatkową ??

np. 000f4810-0fc9-11f0-9016-8fa01b517faa

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@-Outlet-Butik- poszukaj na forum, był tu niedawno taki post. @la_nika TO NIE JEST opłata za wysyłkę, @-Outlet-Butik-  wysyłkę zrobił z innego narzędzia POZA systemem. To jest opłata za użycie waszego adresu email - ot taki sposobik na wyciagnięcie dodatkowych pieniędzy. @-Outlet-Butik- na przyszłość - dzwoń do kupującego i pytaj o prywatny adres email. Nie zapłacisz daniny.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

pinsplash - czyli każde przekazanie numeru listu do Allegro ( jak to nawet nie ich ) - to Allegro kasuje jak za ich wysyłkę ? 

Ja sie tu boję już pomału cokolwiek robić - za wszystko takie doplaty ze ja ........ 

Chyba to faktycznie oleje - szkoda nerwów 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@-Outlet-Butik- Tak, przy każdym wpisaniu @allegromail (nie numeru listu, ale ich adresu email), Allegro kasuje za "ich" wysyłkę.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

dziękuje - człowiek się uczy całe życie jak nie zostać wydojonym za nic

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@-Outlet-Butik- witamy w świecie **piiip** 🙂

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@mdrogeria @RED @kostas11 @Health___Beauty  - 😂🤣😂🤣 się byłem popłakałem..... mój post na górze został wypikany (**piiip**). Jakiego użyłem przekleństwa ? ano : Alle    drogo (pisane razem)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

ja Ci powiem tak - pośmiac się można - ale ja tu kupowałem naprawde z 20 lat - od jakiegoś czasu - ja tu prawie NIC nie kupuje - i to nawet nie patrząc pod kątem sprzedawcy - wiedzac ile tu się płaci prowiazji - po prostu porównywajac juz ceny - ze sklepem stacjonarnym - opłaca się dojechac i kupic na miejscu... co za czasy - a miał być taki tani / szybki .....

oznacz moderatorów