Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, mam małe pytanie. Ktoś kupił ode mnie 3 przedmioty, gdzie wysyłka jednego z nich jest z innej hurtowni dostawcą DHL lub DPD, a 2 z nich wysyłam ja kurierem inpost. Nie wiem tylko jak to wszystko wysłać, ponieważ nad danymi do wysyłki mam komunikat "Dostawa i jej koszt ustalane ze sprzedającym", gdzie w miejscu kwoty wysyłki jest 0 zł. Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi? Mam w opcjach zaznaczone, że kupujący pokrywa koszty najdroższej wysyłki. Bardzo bym prosił o wytłumaczenie mi tego przez bardziej doświadczonych sprzedawców.
Pozdrawiam.
Taka opcja pojawia się, gdy produkty zakupione w jednym zamówieniu nie mają wspólnej metody dostawy, czyli w cenniku dostaw nie ma przynajmniej jednej metody dostawy identycznej dla wszystkich produktów.
No oki. Ale co dalej? Ta osoba będzie się ze mną kontaktować w sprawie wysyłki? I skąd to 0 zł skoro mam ustawione, że kupujący pokrywa koszty najdroższej wysyłki?
Powinna się skontaktować, ale może też wpisać 0 zł - wtedy będzie problem i będziesz musiał prosić o dopłatę. Powinieneś ujednolicić cenniki, aby w przyszłości uniknąć takich sytuacji.
Jak to się mówi, mądry Polak po szkodzie. Będę ujednolicał cały cennik, no ale ten temat muszę jakoś rozwiązać. W opcjach dostawy "klient ma możliwość wpisania innego kosztu dostawy" mam odznaczoną, więc chyba kupujący nie powinien mieć możliwości wpisania kwoty.
@xyz96, tu nie o to chodzi, czasem jak dasz tylko jedną opcję (np odbiór osobisty), to ludzie będą i tak wpisywać to bez kontaktu z tobą, albo w wiadomości po zakupie wpiszą czy można za pobraniem?, co jest totalnie bez sensu, kiedyś tego nie było, nie wiem jaki to ma cel..
gumpie to jest w sumie, kiedyś tego nie było, a tak to ludzie klikają, nie kontaktując się ze sprzedającymi wcześniej 😞 taką opcję powinien mieć jedynie sprzedający, kiedy chce wysłać.
@Astorio: Bardzo bym prosił o wytłumaczenie mi tego przez bardziej doświadczonych sprzedawców.
aaa.. to poczekaj.. sołtys @Vryko i wujek @kostas11 będą wiedzieli 🙂 @xyz96 pomaga ale kupującym 🙂