Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam przerwałem licytacje, bo już tego przedmiotu nie miałem i jakiś pan ją kupił i zapłacił ale ja przed jego zakupem napisałem zeby nie kupywał. I zrobiłem zwrot pieniędzy dla tego pana przez allegro a on mi pisze i grozi sądem co zrobić w tej sytuacji?
prosze o pomoc
@Client:109516439 nic nie zrobisz. Napisałeś i wyjasniłeś powód zwrotu pieniędzy. Wątpię, że sprawa trafi do sądu.
@Client:109516439 @Client:44052296 A jak trafi, to trzeba będzie przedmiot odkupić i sprzedać temu panu, co nie posłuchał, żeby "nie kupywać".
@Client:109516439 no bo kończąc licytację, wygrywa najwyższa 😞 a to allegro lokalnie czy allegro ?
Może se grozić raczej na tym się skończy, do sądu nie pójdzie 🙂
Cześc to lokalne i to tak że on to kupił a ja zrobiłem zwrot przez alegro żeby mu oddali pieniądze
@Client:109516439 Nic > niech straszy > będziesz się martwił jak pójdzie do sądu > szansa na to jest jak 1 do 1000000😂
Cześć, @Client:109516439. W chwili zakupu pomiędzy kupującym a sprzedającym zostaje zawarta prawnie wiążąca umowa sprzedaży, z której każda ze stron powinna wywiązać się na warunkach przedstawionych w ofercie. Tylko strony umowy mogą ją rozwiązać, więc jeśli z jakiegokolwiek powodu nie możesz zrealizować zamówienia, musisz skontaktować się z klientem i dojść z nim do porozumienia.
ale mam potwierdzenie że pieniącze już mu zostały zwrucone
Zwrot pieniędzy, nie anuluje zawartej umowy. Na jej anulowanie muszą zgodzić się obie strony transakcji.
Niestety pozostaje się dogadać.