anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dotyczy zwrotu pieniędzy dla kupującego

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:109516439
#1 Nowicjusz#

Witam przerwałem licytacje, bo już tego przedmiotu nie miałem i jakiś pan ją kupił i zapłacił ale ja przed jego zakupem napisałem zeby nie kupywał. I zrobiłem zwrot pieniędzy dla tego pana przez allegro a on mi pisze i grozi sądem co zrobić w tej sytuacji?

prosze o pomoc

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:109516439 nic nie zrobisz. Napisałeś i wyjasniłeś powód zwrotu pieniędzy. Wątpię, że sprawa trafi do sądu.

oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

@Client:109516439 @Client:44052296 A jak trafi, to trzeba będzie przedmiot odkupić i sprzedać temu panu, co nie posłuchał, żeby "nie kupywać".

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:109516439 no bo kończąc licytację, wygrywa najwyższa 😞 a to allegro lokalnie czy allegro ?

Może se grozić raczej na tym się skończy, do sądu nie pójdzie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Cześc to lokalne i to tak że on to kupił a ja zrobiłem zwrot przez alegro żeby mu oddali pieniądze

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:109516439 Nic > niech straszy > będziesz się martwił jak pójdzie do sądu > szansa na to jest jak 1 do 1000000😂

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:109516439W chwili zakupu pomiędzy kupującym a sprzedającym zostaje zawarta prawnie wiążąca umowa sprzedaży, z której każda ze stron powinna wywiązać się na warunkach przedstawionych w ofercie. Tylko strony umowy mogą ją rozwiązać, więc jeśli z jakiegokolwiek powodu nie możesz zrealizować zamówienia, musisz skontaktować się z klientem i dojść z nim do porozumienia. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

ale mam potwierdzenie że pieniącze już mu zostały zwrucone

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@Client:109516439

Zwrot pieniędzy, nie anuluje zawartej umowy. Na jej anulowanie muszą zgodzić się obie strony transakcji.

Niestety pozostaje się dogadać.

oznacz moderatorów