anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusje - brak powiadomień email

Gmoto-pl
#7 Wielbiciel

Od około tygodnia przestały pojawiać się powiadomienia mailowe o dyskusjach, a dokładnie o nowej dyskusji, nowej wiadomości w niej od kupującego lub konsultanta.

Zaznaczę, że wszystkie inne powiadomienia email pojawiają się, otrzymujemy też te związane z dyskusjami jak zakończenie automatyczne, zakończenie przez kupującego lub prośba konsultanta o decyzję w sprawie dyskusji.

Nie udało mi się odnaleźć problemu na skrzynce email, allegro,  itd.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Gmoto-pl Rozumiem, że folder ze spamem sprawdziliście?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Gmoto-pl
#7 Wielbiciel

Spam przeglądnięty. Brak blokad na skrzynce gmail, filtrów usuwających/przenoszących do kosza spamu/kasujących, itp. Mamy włączone wszystkie powiadomienia (mailowe) na koncie Allegro.

oznacz moderatorów

croonx
#7 Wielbiciel

Też ma z tym ogromny problem, nikt nie ma czasu aby 8h/dobę monitorować bezpośrednio okno dyskusji a powiadomienia się nie pojawiają - później algorytm allegro obniża jakość sprzedaży ponieważ czasy odpowiedzi są długie nie mówiąc już o wkurzeniu klientów, proszę to naprawić. Kiedy piszę naprawić to znaczy wysłać do mojego kolegi po polibudzie a nie do miłej pani bez wiedzy technicznej.

oznacz moderatorów

mirex2005
#13 Ambasador

My tylko dostajemy wiadomości na email o zgłoszeniu dyskusji i wypowiedzi konsultanta allegro. Brak jest wiadomości o wypowiedzi kupującego w trwającej dyskusji.

oznacz moderatorów

croonx
#7 Wielbiciel

Powiadomienia o wiadomościach w dyskusjach to jest jeden z kluczowych (krytycznych) elementów Allegro - ma wpływ na przepływ informacji między klientem a sprzedawcą. Państwo zajmują się WSZYSTKIM ale nie PODSTAWOWYMI i KLUCZOWYMI elementami serwisu. Funkcja nadal nie działa.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@croonx powiadomienia o nowych wiadomościach nie tylko od Doradców, ale również kupujących są wysyłane na e-mail. Nie masz żadnych trwających dyskusji na firmowym koncie, czy możesz podać numer dyskusji (lub numer zamówienia do dyskusji), do której nie otrzymałeś powiadomienia? Sprawdzę to. 

Monika
oznacz moderatorów

leszek_b22
#9 Pomysłodawca

Jestem kupującym i mam ten sam problem. Zgłaszam więc problem dotyczący braku powiadomień e-mail, gdy sprzedający odpowie na rozpoczętą przeze mnie dyskusję. W ustawieniach konta nie widzę opcji umożliwiającej ich włączenie, a wiadomości nie trafiają do spamu. W efekcie mogę przegapić ważne odpowiedzi.

Bardzo proszę o sprawdzenie tej kwestii i informację, czy taka funkcjonalność jest dostępna, a jeśli tak — jak ją aktywować. Z góry dziękuję za pomoc!

Mój nick to leszek_b22 i aktualnie prowadzę dyskusję ze sprzedawcą. Wczoraj odpisał mi w dyskusji, ale powiadomienia mailowego nie otrzymałem. 

Z poważaniem

leszek_b22

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@leszek_b22 zweryfikuj proszę w wersji przeglądarkowej Allegro zgody na powiadomienia w zakładce Zgody na powiadomienia.

Basia
oznacz moderatorów

leszek_b22
#9 Pomysłodawca

>zweryfikuj
No fajnie, zrobiłem "zweryfikuj", ale to nic nie znaczy. Co mam konkretnie zaznaczyć albo odznaczyć by te powiadomienia mailowe się u mnie pojawiały?

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@leszek_b22 dyskusje po ostatnich zmianach spadły chyba z rowerka. 
Mi na liście pojawia się status dyskusji "w toku" po wejściu w dyskusję "rozwiązana". Pewnie po tych zmianach różne problemy będą występowały przez najbliższe 5-10lat. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@leszek_b22 skonsultuję sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Basia
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@leszek_b22 otrzymałam informację, że taka sytuacja może mieć miejsce, gdy wiadomość zostaje odznaczona jako "przeczytana" przed wysłaniem emaila. Na przykład wtedy, gdy dyskusja jest otwarta w jednej z kart przeglądarki i się niechcący odświeży. 
Jeśli wskażesz numer zamówienia, którego dotyczy dyskusja zweryfikujemy, czy nie doszło do błędu. 

Basia
oznacz moderatorów

leszek_b22
#9 Pomysłodawca

Numer zamówienia: 74c9d270-0e33-11f0-8007-27b671c82575

Dyskusja jest długa, bo było wiele problemów z tą wysyłką (brak dodatkowego czujnika, uszkodzone urządzenie - był dosyłany brakujący czujnik i nowe urządzenie). Więc sprawy dotyczące nieprawidłowego działania urządzenia są na końcu dyskusji. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@leszek_b22 dziękuję za numer zamówienia. Przekazałam temat do działu technicznego. 😊

Sandra
oznacz moderatorów

leszek_b22
#9 Pomysłodawca

Dziękuję - cieszę się, że tak sprawnie działacie!!! Powiem, że jestem zaskoczony!!!

:))))

oznacz moderatorów

leszek_b22
#9 Pomysłodawca

Dziś sprzedający odpowiedział mi o godzinie:
DVBsklep 25 czerwca 2025 13:53

W tym czasie nie było mnie w domu. Komputer był wyłączony. "nie dotykałem" więc w żaden sposób internetu i dyskusji ze sprzedającym O godzinie 14:20 włączyłem komputer i okazało się, że pojawił się mail, że mam wiadomość w dyskusji na Allegro. Więc chyba jest tak, że maile czasami przychodzą. Ale ten mechanizm jest dość kapryśny i chyba "za inteligentny". Jest źle gdy CZASAMI mail przyjdzie, a CZASAMI nie przyjdzie. Wg mnie to JA powinienem decydować czy chcę dostawać takie maile czy nie. I powinna być do tego opcja w ustawieniach mojego konta. A tego nie ma. I jak widać to bardzo przeszkadza w korzystaniu z zalet Dyskusji.

oznacz moderatorów