Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dostałem dziś fakturę z allegro możecie ją potwierdzić czy to nie jest przekręt
Witamy w Allegro Program Ochrony Kupujących!
W wolnej chwili zapoznaj się z poniższymi informacjami, a dowiesz się jak możesz w bezpieczny sposób sfinalizować transakcję korzystające Allegro Program Ochrony Kupujących.
JAK TO DZIAŁA?
|
[edit]
Instrukcje dotyczące płatności:
Płatność za powyższą transakcję należy dokonać poprzez przelew bankowy na regionalne konto bankowe Allegro. Allegro zabezpieczą płatność do czasu otrzymania, sprawdzenia i zaakceptowania koparki przez Kupującego. W przeciwnym razie Allegro zwróci przelaną kwotę Kupującemu.
Kwotę 48.000,00 PLN (100% końcowej ilości) należy przelać używając poniższych danych Allegro: PayU [edit]
Prosimy o przesłanie nam zeskanowanej kopii potwierdzenia przelewu na numer[edit] LUB drogą elektroniczną w odpowiedzi na ten e-mail. Pozwoli nam to zatwierdzić przelew i uniknąć możliwych problemów z nim związanych.
Allegro Zabezpieczenie Zakupu i Zwrot Pieniędzy: W celach bezpieczeństwa dane dotyczące przelewu będą przechowywane pod ścisłą ochroną i nie zostaną przekazane osobom trzecim. Przelane fundusze będą pod pełną kontrolą Allegro gdy tylko zostaną zaksięgowane na regionalnym koncie bankowym. od tego momentu, dostęp do nich będzie miał jedynie Kupujący. W chwili obecnej "GOSPODARSTWO ROLNE Stefan Kozłowski" posiada 60.000,00 zł w formie depozytu na koncie Allegro jako zabezpieczenie zakupu. Transakcje z "GOSPODARSTWO ROLNE Stefan Kozłowski" są zabezpieczone przed oszustwem oraz błędnym opisem oferty. Dla Twojego bezpieczeństwa, jego konto zostalo dziś zablokowane na okres 30 dni. W tym czasie "GOSPODARSTWO ROLNE Stefan Kozłowski" nie będzie mógl wybrać z niego żadnych funduszy. W wypadku reklamacji, zwrot zostanie pobrany z konta "GOSPODARSTWO ROLNE Stefan Kozłowski" przeznaczonego na zabezpieczenie zakupu i przeslany Tobie. Zwrot zostanie przelany na Twoje konto bankowe, lub zrealizowane w formie czeku lub przekazu pieniężnego. W ciągu 3 dni od powyższej daty zatwierdzającej będziesz mial możliwość zgloszenia reklamacji i żądania zwrotu pieniędzy. Zgłoszenia reklamacyjne są rozpatrywane w ciągu 24 godzin. W razie jakichkolwiek problemów związanych z tą transakcją, po prostu odpowiedz na tę wiadomość. Aby zgłosić reklamację i żądać zwrotu pieniędzy, po prostu odpowiedz na tę wiadomość, a w linii tematu wpisz: Zgłoszenie reklamacji Allegro numer transakcji 9242968440 |
Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-366 Poznań, przy ul. Grunwaldzkiej 182,
wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000268796, o kapitale zakładowym w wysokości 33 474 500 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 525-267-47-98
|
A Ty masz choć cień wątpliwości, że to może nie być przekręt? Kto dziś jeszcze daje się nabrać na takie rzeczy?
Tak, to jest przekręt. Wołam kawalerię: @nat_not , @_HolaOla_ , @cloudcloud
mmm.. koparka 😊
Sprzedający wysłał zdjęcie?
@transpol2_2006: Sprzedający wysłał zdjęcie?
Nie, hehe 😄 znalazłem w Gugiel Imażes 😄
Co z tym tematem zrobić?
A co chcesz robić? To przecież typowy wałek i to stworzony przez kogoś, kto nie ma pojęcia o tym, jak działa Allegro. Sam się dowiedz, zapytaj, użyj opcji czatu lub zamów rozmowę telefoniczną - tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158
@transpol2_2006 Prześlij mi proszę tego maila za pomocą opcji "przekaż dalej" na adres spolecznosc@allegro.pl.
wysłany
@transpol2_2006 Bardzo dziękuję, to jest próba oszustwa. Ta faktura na pewno nie pochodzi od nas, ani PayU. Przekazałam już tę sprawę do naszego Działu Bezpieczeństwa, ale chciałabym dopytać jeszcze czy posiadasz numer oferty, która może mieć związek z tą fakturą? Czy wpłaciłeś jakieś pieniądze na to konto? Proponuję zgłosić sprawę również na policję.
Tak właśnie wyczulem.
@_HolaOla_ Nie ma za co 😛
Ten przekręt udało się wykryć, ale powiem wam że przez telefon był bardzo przekonujący, więc uważajcie podczas zakupów najlepiej gościa prześwietlić ,
pozdrawiam!
Nie mogę sobie wyobrazić, jak naiwnym trzeba by być, aby dać się na to oszukać. Może 5-letnie dziecko by się dało.
Siemanko. Też natknąłem się na tego sprzedawcę. transpol2_2006- proszę o kontakt na maila- [edycja]
@Client:35371029, nie podajemy loginów ani danych 🙂 @cloudcloud 🦎
@transpol2_2006 Raz, że oferta nr "9242968440" nie istnieje, a dwa przy takich mejlach od razu po nadawcy widać czego można się spodziewać w treści (swoją drogą, to mogłeś tą - najważniejszą jakby nie było - informacją się podzielić);)
Kupiłeś/sprzedałeś ostatnio jakąś koparkę na allegro, że w ogóle przyszło Ci do głowy zastanawiać się, czy to przypadkiem nie jest na serio? Rozumiem, że to ta kwota w wysokości "48.000,00 PLN" zaćmiła na chwilę zdrowy rozsądek😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄