anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

groźby zgłoszenia na dniach do firmy windykacyjnej

SkarbyNaWyspiepl
#9 Pomysłodawca

Witam. Na poprzednim moim koncie powstała zaległość w wysokości 8zł. W momencie zgłaszania konta do usunięcia był uregulowany rachunek (0zł). Teraz przychodzą "groźby że na dniach sprawa zostanie zgłoszona do firmy windykacyjnej. jest link do ZAPŁATY - ale ponieważ konto zostało całkowicie usunięte - przenosi mnie tylko na nowe inne konto bez możliwości zapłacenia tych 8zł. 

Jak zapłacić te 8 zł nie mając już tamtego konta?

Poza tym podobno miał być zwrot za niewykorzystany smart  - o tym nikt nie pamięta tylko jakieś chore groźby zgłoszenia do windykacji za śmieszny dług bez konta...

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SkarbyNaWyspiepl Przykro mi, ale na forum nie jestem w stanie Ci pomóc, ponieważ nie mam możliwości dotarcia do wspomnianego konta. Proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspiepl
#9 Pomysłodawca

A już może szkoda na to czasu..

Mam nadzieje że Allegro uzna to też za zbędną fatygę i nie będzie rozpoczynać kosztownych spraw windykacyjnych (to pewnie dużo kosztów za prawników, wykonawców egzekucyjnych, przekazywanie spraw do  banku). 

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@SkarbyNaWyspiepl i tu się mylisz 😁. Dodatkowo jak powiążą, Twoje stare konto z nowym, dostaniesz blokadę i nie pomoże zakładanie nowych kont.

oznacz moderatorów

Agent555
#20 Guru ⭐⭐

Jeśli chodzi o kasę allegro  nigdy nie odpuści będzie różnymi metodami staralo się odzyskać te 8 zł 

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspiepl
#9 Pomysłodawca

Ok, a jak skontaktować się z allegro bez konta? Nie chciał bym pisać do allegro z innego konta allegro o innych danych, żeby nie powiązać jednego konta z drugim. Jak nie jestem zalogowany to wtedy formularze kontaktu nie działają. Jak wiec skontaktować się z allegro bez konta? Tamte stare konto już w ogóle nie istnieje bo minęło z 3 miesiące.

oznacz moderatorów

Agent555
#20 Guru ⭐⭐

Skontaktuj się z aktywnego konta i wyjaśnij sytuacje 

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspiepl
#9 Pomysłodawca

wolał bym niezależnie, bo te obecne konto nie jest na moje dane

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspiepl
#9 Pomysłodawca

kolejna wiadomość od allegro - piszą że jutro zgłoszą sprawę do firmy windykacyjnej. Chore - nie da się zrobić przelewu, a tego wymagają.. 

oznacz moderatorów

Agent555
#20 Guru ⭐⭐

To będzie Intrum oni są nachalni będą dzwonić 4-5 razy dziennie, 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SkarbyNaWyspiepl jak to było konto firmowe to na fakturze z tego zamkniętego konta masz numer konto bankowego

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SkarbyNaWyspiepl skorzystaj proszę z podpowiedzi Client:44052296, jednak jeśli nie znajdziesz numeru konta, konieczny będzie kontakt przez formularz, aby Doradca mógł to zweryfikować i przekazać Ci numer konta do spłaty. 

Monika
oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspiepl
#9 Pomysłodawca

faktur nie mam, korzystanie z formularza to tak jakbym ze swojego konta miał pytanie odnośnie konta nieznajomego Pana X którego dane pobrałem z internetu.  A czy jak sprawa zostanie zgłoszona do  Intrum, to jakie dodatkowe koszta poniosę? Czy to będzie około np. 300zł? Teoretycznie jest tutaj błąd systemu za który nie powinienem być obciążany (brak możliwości wpłaty i brak możliwości kontaktu).

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SkarbyNaWyspiepl jak logujesz się np. z tego samego komputera to te stare i nowe konto są już powiązane 😎

300 to przesada. Wyśle, że z 15 zł max jak szybko dogadasz się z windykatorem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SkarbyNaWyspiepl nie wiem, jakie odsetki mogą zostać naliczone.
Natomiast jeśli chodzi o kontakt prez formularz, możesz napisać z tego konta, z którego teraz piszesz. Tylko opisz proszę tę sprawę i podkreśl, że nie masz już dostępu do tamtego konta, ponieważ jest na nim już aktywne wypowiedzenie umowy. 

Monika
oznacz moderatorów