Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie,
nie wprowadzałam żadnych zmian na koncie, nie brałam udziału w żadnej promocji, ani nie starałam się o oznaczenie 'gwarancji najniższej ceny'. Tak naprawdę gdyby Klient nie zakupił towaru, to nie wiedziałabym o tej kampanii.
Czy Allegro przesyła mi resztę pieniędzy na konto?
Czy ja płacę za to jakąś prowizję?
Od kiedy Allegro przechodzi w stan samowolki i modyfikuje moje aukcje bez uprzedzenia?
Sprawdziłam historię i mam przelew za cenę, którą ustaliło sobie Allegro ... kto pokryje koszta, które sprezentowaliście Klientom bez mojej zgody?
O co tutaj chodzi?@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Kolejne zamówienie, a w historii przelew jedynie na kwotę, którą Allegro sobie samo ustaliło ...
Według tego co jest napisane TUTAJ to żadne ceny nie są obniżane a jedynie wybierane spośród najtańszych ofert.
@Alora-Hurtownia różnice w cenie powinieneś mieć zwróconą w zakładce rozliczenia z allegro
Prawdopodobnie aukcja trafiła do Allegro Ceny. Allegro zwróci Ci różnicę na saldo. W zakładce rozliczenia z Allegro możesz sobie wyfiltrować zwrot z Allegro Ceny dla konkretnej aukcji.
Jeżeli dany produkt zakwalifikował się do "super cena" to klient płaci mniej, ty dostajesz mniej kasy od klienta ale za to różnica między twoją ceną a tym co zapłacił klient jest odejmowana od prowizji jaką płacisz Allegro. Nie ponosisz z tego tytułu kosztów. Sprawdź to sobie.
"super cena" to cos innego niż Gwarancja najniższej ceny
W tym wypadku dla sprzedającego nie ma to różnicy. Allegro obniżyło mu cenę i oznaczyło "Gwarancja najniższej ceny". Odnośnie rozliczeń jest to równoznaczne z "super cena", no chyba że sprzedawca brał i zgłaszał oferty do jakiś innych promocji, ale to by sam chyba o tym wiedział.
Niech sprzedawca znajdzie to zamówienie u siebie w zakładce i powinien tam znaleźć informacje tego typu "Wyrównanie w programie Allegro Ceny" i cenę sprzedaży oraz poniżej cenę dopłaty przez Allegro.
Właśnie sprawdziłam i wszystko się zgadza z tym co napisaliście. Ciężko było mi po prostu uwierzyć w to, że Allegro wychodzi z tak korzystną propozycją w stronę Sprzedającego. Także Allegro chapeau bas!
Sprawdziłam rozliczenia i różnica została przelana na konto. Powiedzcie mi tylko na jakiej zasadzie to działa? Jak są weryfikowane aukcje pod taką akcję i czym się Allegro kierowało tworząc sobie tak naprawdę koszty :3
Te koszty odbija sobie na pobranej prowizji
Ale w tej sytuacji prowizja jest mniejsza, także finalnie na całej tej akcji Allegro jest stratne. Chyba, że myślimy tutaj 'globalnie', ale to i tak gra na niekorzyść finansową.
Cena przed akcją - 70 zł
Cena aktualna - 57,90 zł
Większą prowizję zapłacę od wyższej ceny tak na logikę. Allegro daje ze swojej kieszeni 12,10 zł.
Allegro na tym nie traci. Odbija sobie na sprzedawcach którzy płacą za innego typu "promocje" i w globalnych prowizjach. Tym sposobem przyciągają kupujących, szczególnie to produktów które można znaleźć poza Allegro z zdecydowanie niższych cenach. Żeby Allegro oznaczyło ofertę "super cena" to dany produkt podpięty pod katalog musi mieć najniższą cenę na allegro i dodatkowo Allegro musi chcieć ten produkt wyróżnić. "Gwarancja najniższej ceny" to taka ściema bo to są produkty oznaczone "super cena" + że nie znajdziesz taniej w sklepach które współpracują z Allegro i mają coś na wzór "zmowy cenowej" (że te sklepy poza Allegro nie mają niższych cen niż na Allegro). Jest ich trochę ale z doświadczenia wiem że zawsze da się i tak bez większego problemu każdy produkt znaleźć taniej niż w tych sklepach.