anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile czekać na wpłatę za licytację

sazann1
#8 Zapaleniec#

Minęły 26 dni kupujący mnie zbywa naśmiewa się że wpłaci 29 dnia bo ma takie prawo .Dodam że walczył jak lew kwota to zaledwie 200 zł .Mam już dosyć tych bredni i olewania mnie co mam zrobic

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

sazann1
#8 Zapaleniec#

Allegro nie lokalnie

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@sazann1 Na przyszłość pamiętaj, że zgodnie z regulaminem allegro masz prawo wyznaczyć krótszy okres na wpłatę (np. 7 dni) ale zapis musi się znaleźć w treści oferty.

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

no jak piszesz że się "nasmiewa, zbywa" i zapłaci po 30 dniach, to albo nie zapłaci albo zapłaci i będzie się dalej "bawił" a możliwości ma wiele: zwrot, a że mu się nie spodoba, a że opis był inny, a że.... jak lubi "zabawę" to będzie szukał problemu

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@sazann1  "... mnie zbywa naśmiewa się.."

Po co z nim wchodzisz w jakieś dyskusje?  Odczekaj cierpliwie jeszcze te 4 dni  a potem zapomnij.

Jeśli jednak zapłaci masz 14 dni na zwrot pieniędzy i ten termin powinieneś wykorzystać a nawet nieco przekroczyć, niech wystąpi o odsetki.  Przedmiot się zepsuł, zniszczył, jakoś wytłumaczysz,  minęło  30 dni i przedmiot nie jest już zgodny z ofertą.

Osobie niezrównoważonej przedmiotu nie powinieneś wysyłać bo narobisz sobie kolejnych kłopotów.

oznacz moderatorów

sazann1
#8 Zapaleniec#

Dzięki miło by było gdyby jednak powstał jakiś spór w takich przypadkach i kary dla takich ludzi

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Możesz podczas wystawienia oferty skrócić ten czas na zapłacenie.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@sazann1  Obawiam się że spór on otworzy, nazywa się to dyskusja i jest to wynalazek Allegro do  zmuszania sprzedawców do spełniania zachcianek kupujących. Te zachcianki są różne czasem uzasadnione ale czasem są to zwyczajne wyłudzenia pieniędzy.

Pamiętaj że jeżeli spór powstanie to masz obowiązek odpowiadać na pytania w ciągu max 24 godzin. Jeżeli tutaj opiszesz problem na pewno znajdą się osoby którzy chętnie doradzą ci co dalej.

oznacz moderatorów