Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, klient zakupił u mnie towar bez smarta. Wysyłka za 8.99 do paczkomatu. Nie odebrał paczki i ta dziś wróciła jako zwrot. Chciałabym się dowiedzieć gdzie mogę znaleźć czy została mi naliczona dodatkowa kwota za zwrot w InPost czy była darmowa. Wiem że temat był poruszany ale wszędzie są podane bardzo sprzeczne informacje. Chce być uczciwa do klienta i nie wiem ile mam mu oddać. Dziękuje za odpowiedzi.
Przy Allegro paczkomatach zwrot jest darmowy, więc nic ci nie naliczą 😉
Sprawdzaj w rozliczeniach, tam masz wszelki opłaty jakie ponosisz na rzecz Allegro
@darwik-firmajak to? Mi nie nalicza, ale zaniepokoiłeś mnie i sprawdzę jeszcze...
Oddajesz kupującemu całość, zwrot ma darmowy.😁
@darwik-firma masz takie pozycje w rozliczeniu?
oczywiscie ze mam jedynie za friko jest smart jesli kupujacy ją odbierze i odesle w ramach smartu
To pokaż nam na zrzucie, że masz. Do mnie przez lata wróciło sporo nieodebranych paczek i nigdy nie zapłaciłam za to ani grosza. Oczywiście mówimy o Allegro paczkomatach.
przeczytaj odpwiedz mediatra -tylko wysyłki smart bezpłatne - a pozostałe sprzedawca płaci i sprawdz sobie -rozliczenia z allegro to znajdziesz opłaty za takie paczki
@darwik-firma, jeśli sprzedałeś towar z dostawą metodą Allegro Smart! do paczkomatu InPost, otrzymasz wpłatę tylko za przedmiot, a przesyłkę Allegro Smart! wyślesz bezpłatnie. W takiej sytuacji nie obowiązuje Cię zwrot kosztów dostawy.
Więcej na ten temat znajdziesz w tym artykule.
Darwik a co z § 5 pkt.3 Regulamin świadczenia usługi „Allegro Paczkomaty24/7 InPost”
"3. Usługa zwrotu jest zwolniona z opłaty w przypadku zwrotu Przesyłki do Nadawcy z
powodu wyczerpania możliwości jej doręczenia (w szczególności po jej
bezskutecznej awizacji bądź w przypadku odmowy przyjęcia Przesyłki przez
Adresata) lub z powodu zwrotu Przesyłki na żądanie Adresata (w szczególności w
przypadku wymiany towaru przez Adresata lub rezygnacji przez Adresata z
zakupu)."?
@Sklep-Boma Tutaj masz wypowiedź Inpostu :
@darwik-firma No tak, Inpost kasuje, ale nie w przypadku opcji Allegro paczkomaty - przynajmniej u mnie nie kasuje co jest zgodne z tym punktem regulaminu.
Ewentualnie nie widzę tych opłat, więc jeśli masz takie pozycje w rozliczeniu to proszę wklej screena, bo np. mi byś w ten sposób pomógł
mam pytanie do mediatora dlaczego istnieje POK a niema POS i dlacego nie zwracacie kosztóa sprzedajacemu za nie odebrane paczki
Dodatkowe koszty w tym przypadku możesz przenieść na kupującego
@darwik-firma, możesz wskazać numer zamówienia, o który pytasz? Jeśli chodzi o nieodebraną przesyłkę Allegro InPost, nie ponosisz dodatkowych kosztów związanych z jej odesłaniem.
Zapisy z regulaminu InPost:
Usługa zwrotu jest zwolniona z opłaty w przypadku zwrotu Przesyłki do Nadawcy z powodu wyczerpania możliwości jej doręczenia (w szczególności po jej bezskutecznej awizacji bądź w przypadku odmowy przyjęcia Przesyłki przez Adresata) lub z powodu zwrotu Przesyłki na żądanie Adresata (w szczególności w przypadku wymiany towaru przez Adresata lub rezygnacji przez Adresata z zakupu).
Usługa zwrotu jest zwolniona z opłaty za zwrot Paczki do Nadawcy z powodu wyczerpania możliwości jej doręczenia (awizacja, odmowa przyjęcia) lub z powodu zwrotu na żądanie Adresata Paczki (wymiana towaru lub rezygnacja z zakupu).
Opłata za zwrot przesyłki przy metodach dostawy bez "Allegro" w nazwie jest naliczana zgodnie z cennikiem.
Tak jak pisałam osoba kupiła bez smarta. Zapłaciła 8.99 za paczkę dodatkowo. Nie zrobiła zwrotu tylko nieodebrała paczki. Dziś sprawdzałam rozliczenia z Allegro i nie znalazłam dodatkowej opłaty czy ta opłata może być jednak naliczona w późniejszym terminie?
sprawdz za kilka dni
wejdz na menadzer paczek i sprawdz stan konta oraz opłaty i za co to sie zdziwisz
Historię operacji w managerze sprawdzam na bieżąco i nigdy się nie zdziwiłam 😂 Prosimy Cię o dowód takiej opłaty więc nam go wklej a nie mącisz co poniektórym w głowach.
@darwik-firma, czy możesz załączyć zrzut ekranu, który pokaże opłaty, o których mówisz?