anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak aktywować wypłatę na konto Revolut?

jomardyan
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Czy udało się wam  kiedyś w "Ustawienia wypłat" podpiąć konto revolut ? Czy to możliwe  ?
Jeśli tak, jak ?

oznacz moderatorów
43 ODPOWIEDZI 43

dorstyle
#7 Wielbiciel#

Witam.

Wprowadza Pani w błąd ludzi taki sposób dodania rachunku z Revoluta nie działa.

Ja tak zrobiłem i dostałem odpowiedź negatywna poniżej odpowiedź Allegro 

Twoje dane do wypłat zostały odrzucone. Jeśli przelałeś 1,01 zł na rachunek, całą kwotę zwrócimy na Twój rachunek bankowy.

Dane, które otrzymaliśmy z banku, są niezgodne z danymi, które podałeś w formularzu aktywacji konta do wypłat. Środki możemy wypłacać:

• w przypadku kont zwykłych: tylko właścicielowi konta Allegro na jego prywatny rachunek bankowy.
  • w przypadku kont Firma będących jednoosobową działalnością gospodarczą: właścicielowi konta Allegro na jego prywatny rachunek lub firmie na rachunek firmowy.
  • w przypadku pozostałych kont Firma: tylko firmie na jej rachunek bankowy.

Aby zmienić dane lub ustawienia wypłat, przejdź do zakładki Ustawienia wypłat i kliknij w przycisk Zmień dane.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@dorstyle Numer konta Revolut, z którego zostanie wysłany przelew musi być taki sam jak numer konta podany w formularzu w zakładce Ustawienia wypłat. Czy w Twoim przypadku tak właśnie było? Na pewno nie zrobiłeś przelewu z polskiego rachunku?

Natalia
   Moderatorka

dorstyle
#7 Wielbiciel#

Tak wysłałem z polskiego rachunku, prościej w instrukcji należało napisać że przelew należy zrobić w EUR. Jako przelew zagraniczny.

Zrobiłem teraz jak radził ktoś poniżej w tym poście i wysłałem jako przelew zagraniczny w EUR. Napiszę jaki będzie skutek ale zbytnio nie wierzę w sukces. A może jest ktoś tutaj co dodał Revoluta do wypłat to niech napiszę swoję przeżycia

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

dorstyle
#7 Wielbiciel#

Tak potwierdzam że można aktywować nr. Rachunku Revoluta ale tylko LT czyli ten numer Litewski. Ważne należy w Revoluci zrobić przelew zagraniczny w EUR 1.01 zwracając uwagę że musi być tylko euro a nie PLN . Ja właśnie tutaj się pomyliłem. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów