anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ja jako prywatny mam teraz wysyłać?

mazurkur439
#12 Orędownik#

Naczytałem się regulaminów, a tam tylko dla kont firmowych. Jak prywatny jak mam teraz wysłać? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

Ziolko39
#21 Demiurg#

Indywidualnie przez stronę przewoźnika lub za pomoca brokera np. furgonetka, apaczka, sendit lub innego.

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

I co będę miał smarta? i W skrócie, czy sam impost nie wystarczy?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@mazurkur439 Nie iwem jak będzie ze smartem ale przy nadawaniu przez brokerów nie > oni mają cenniki do których się musisz stosować > ale zapytajmy nasze Panie. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mazurkur439 Paczki Allegro Paczkomaty InPost możesz nadać przez Managera Paczek na stronie InPost. Tutaj znajdziesz szczegółową instrukcję jak to zrobić: https://manager.paczkomaty.pl/v1/api/assets/instrukcja-nadawania-przesylek-Allegro-28.08.pdf 

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

To akurat wiem, czy to wystarczy do Smarta? I czy kurier przyjechałby po paczki, zima idzie...

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mazurkur439 Najlepiej przejdź kurs przygotowany przez Akademię Allegro dotyczący Smarta, to ułatwi Ci sprzedaż na Allegro: https://allegro.pl/akademia/allegro-smart-dla-sprzedajacych 

Generalnie żeby mieć Smarta w ofertach musisz spełnić warunki sprzedaży, czyli: 

• zdobądź co najmniej 5 unikalnych pozytywnych ocen transakcji (łapek w górę) w ciągu ostatnich 12 miesięcy
  • utrzymuj średnią ocen sprzedaży na poziomie co najmniej 98% (lub status Super Sprzedawcy)
  • zadbaj o poprawną obsługę adresów mejlowych kupujących w systemie do zarządzania sprzedażą, z którego korzystasz oraz upewnij się, że są poprawnie przekazywane do firmy logistycznej – dowiedz się więcej na ten temat
  • terminowo reguluj opłaty za usługi Allegro
  • zadbaj o zgodność Twoich ofert z Regulaminem Allegro i nie składaj kupującym propozycji zakupów poza Allegro.

Następnie zrealizować warunki dla ofert:

• utwórz warunki zwrotu przedmiotu i dodaj je w ofertach
  • udostępnij w ofertach co najmniej dwie z metod dostawy Allegro Smart! - z 2 różnych grup (w tym minimum jedną, za którą kupujący płacą z góry) albo udostępniaj numery przesyłek dla co najmniej 50% wszystkich zamówień oraz co najmniej jedną metodę dostawy Allegro Smart!, za którą kupujący płacą z góry. Pamiętaj jednak, że numer przesyłki powinien być wprowadzony w deklarowanym w ofercie czasie wysyłki
  • w zakładce Ustawienia dostawy ustaw prawidłowe wartości dla metod dostawy, z których korzystasz.

Twoje konto spełnia obecnie wyżej wymienione warunki i oferty są oznaczone Smartem, ponieważ dodajesz co najmniej 50% listów przewozowych w czasie, czyli świetna robota 🙂 

W Managerze jest możliwość zlecenia podjazdu kuriera: https://inpost.pl/pomoc-jak-utworzyc-zlecenie-na-podjazd-kuriera-w-managerze-paczek 

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

Co prawda będę musiał to jeszcze parę razy przaczytać, żeby zrozumieć, ale dziękuję. A czy ktoś nie mógłby mi zrobić gotowca? Wszystko przepiszę i będę się stosował. Proszę takie minimum, skoro już zapłaciłem za smarta.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mazurkur439 To, że wykupiłeś Smarta, nie ma nic wspólnego ze Smartem w Twoich ofertach. Żeby sprzedawać ze Smartem nie trzeba wcale opłacać tej usługi. Jest ona dla kupujących 🙂 

Nie jestem pewna jak taki gotowiec miałby działać. Dodatkowo Smart w Twoich ofertach jest aktywny, zatem po prostu rób to co robisz 🙂 

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

Ale jak dobrze zrozumiałem będę chyba musiał coś dodać, Sam Impost w 3 wariantach wystarczy?

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

I chyba usłyszałem nutkę docenienia, żeby robić jak robię to znaczy, że dobrze robię.

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

Ale od tych już trwających ofert to chyba ta zł. nie będzie pobierana, i tak mam wszystko po 1 egz.

Właśnie co to za nowy cennik? Już wiem ja już się przygotowałem, że tu będę wystawiał do 2.11, ale muszę poczekać, aż mi się oferty skończą. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mazurkur439 Jeśli jesteś prywatnym sprzedającym, to może warto zastanowić się nad wystawianiem ofert na Allegro Lokalnie? 🙂

Warto to przemyśleć, zostawiam Ci namiary na kurs od Akademii Allegro. Zachęcam Cię do obejrzenia go w wolnej chwili, to świetna okazja do zyskania dodatkowych informacji o Lokalnie: https://allegro.pl/akademia/lp/allegro-lokalnie 

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

Ależ ja już jestem na lokalnie, nawet niedawno się dowiedziałem, że mam też drugie konto, to będę miał gdzie wpisywać. Poza tym muszę się zająć moim powołaniem ,czyli ratowaniem księżek przed zmieleniem, a do tego potrzebne mi są te wpłaty z Allegro. Zamierzam otworzyć fundację nie firmę.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mazurkur439 W Twoim przypadku wystarczy InPost, ponieważ terminowo udostępniasz numery przesyłek dla co najmniej 50% zamówień 🙂 

oznacz moderatorów

darek_2055
#11 Animator#

wydaje mi się, że ten wymóg nie jest "aktualny" ponieważ menager paczek inpost jeśli jest powiązany z allegro to sam przesyła numery etykiet do allegro. Często nie zdążę skopiować i nr jest już uzupełniony przy zamówieniu

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik#

Tak wiem coś o tym, to znaczy, że w sumie wszystko dobrze zrozumiałem.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów