Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam dwa pytania odnosnie wysylek inpost.
1. Przykladowo mam ustawione, ze wysylam wysylki w 24godzin. A co jezeli ktos kupi w swieto, albo w niedziele? Wtedy nawet jak nadam paczke zgodnie z czasem w paczkomacie to kurier i tak jej nie odbiorze, wiec co wtedy? Zostanie mi uznane, ze nie wywiazalem sie w czasie?
2. Kupujacy sie pomylil i zamiast dostawy elektronicznej email, wybral inpost i teraz na stronie inpost mam do nadania paczke i oplacenia, ale co jezeli kupujacy juz otrzymal przedmiot? Teraz zostanie to uznane, ze nie wyslalem wgl paczki i cale moje punkty sie pogorsza, zgadza sie? Wiec jak to teraz anulowac, zeby allegro nie myslalo, ze faktycznie jest jakas paczka do nadania?
@CypisOfficial czas dla wysyłka w ciągu 24 godzin w dni ustawowo wolne liczy się ko końca dnia roboczego po dniu wolnym. W przypadku jak kupujący wybrał jedną formę wysyłki a Ty wysyłałeś inną formą to nie powinno być problemu tylko musisz zamieścić numer listu przewozowego. No ale jak wysyłałeś e-mail-em to w tym przypadku nie zaliczy Ci takiej wysyłki. Tylko anulowanie przez kupującego zwrot pieniędzy i wniosek o zwrot prowizji.
No to jezeli ktos kupi w niedziele rano, a ja wrzuce ja do paczkomatu nawet tej samej godziny to tak czys jak wyjdzie w poniedzialek, poniewaz kurierzy nie odbieraja w niedziele, wiec zostana mi odjete punkty, ze nie wywiazuje sie wysylkami 24 godzin, tak? To samo w swieta, co jezeli ktos kupi akurat dnia kiedy bedzie jakies swieto i inpost nie bedzie tego dnia funkcjonowal? Tez zostana mi odjete punkty?
@CypisOfficial jak ktoś kupi w sobotę lub w niedziele to najlepiej umieścić paczkę w poniedziałek przed godzina graniczną.
@Client:44052296 Oczywiście, że bzdury piszesz, paczkę możesz spokojnie umieścić w każdym dogodnym terminie OD piątku po godzinie granicznej Do poniedziałku... Ten okres nie będzie uwzględniany jako opóźnienie w wysyłce - statystyki polecą od poniedziałku, jeśli umieszczonej w paczkomacie przesyłki kurier nie odbierze, bo zostanie ona tam zbyt późno włożona. Identyczna zasada dotyczy świąt.
Co to znaczy po godzinie granicznej? Zalozmy, ze ktos kupi w niedziele rano i co wtedy? Nawet nie ma sensu nadawac jej tego samego dnia, bo i tak kurier nie odbierze, a co za tym idzie nie zostanie zakwalifokowana jako odebrana (bo samo wlozenie sie nie liczy.) Wiec jak nadam w poniedzialek z samego rana to rozumiem, ze zostanie to zapieczetowane, ze sie wyrobilem?
Tak, jeśli nadasz w poniedziałek i kurier zdąży ją odebrać to Allegro uzna, że wyrobiłeś się z terminem NADANIA.
@biosorcerer źle sie wyraziłem. Chodziło mi o najpóźniejszy termin na włożenie paczki
ad. 1 Czas nadania liczy się wg Allegro od momentu wyjęcia przesyłki z Paczkomatu. Nie ważne, kiedy ją umieścisz w paczkomacie.
ad. 2 poprosimy moderatorki o odpowiedź @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
1. Przecież wiem, dlatego pytam się jak bedzie wygladac sytuacja w przypadku gdy bedzie swieto i kurier nie odbierze przesylki? Co mam specjalnie w swieta anulowac wszystkie aukcje, zeby czasem nikt nie kupil i nie odjelo mi przez to punktow? Tak samo co z niedzielami?
No przecież weekendy nie wliczają się statystyk - póki co.
Pierwsze slysze, bo w opcjach nadania godzin jest do wyboru sobota/niedziela. I tak samo co ze swietami?
Skoro wiesz lepiej, to po kiego czorta pytasz na forum?
W tej sytuacji radzę DOKŁADNIE przeczytać WSZYSTKIE regulaminy Allegro, bo inaczej kiepsko widzę Twoje poczynania na Allegro.
Co sie tak bulwersujesz? Gdzie napisalem, ze wiem lepiej? Po prostu napisalem, ze pierwsze slysze, poniewaz jest to sprzeczne z tym, ze w soboty i niedziele rowniez mozna ustawiac godziny. Do tej pory nie wiem co ze swietami, poczekam na odpowiedz innej osoby.