Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od sierpnia w kategorii kultura i rozrywka wymagane jest 100% połaczenia oferta z katalogiem. Mam produkt (link poniżej), który przynależy do kategorii książki i komiksy, ale nie mogę podać dla niego nr ISBN lub kodu kreskowego bo go fizycznie nie ma. Co wtedy?
https://allegro.pl/oferta/bialo-czerwona-u-brzegow-antarktydy-12335361623
@ksiazki_z_pasja Możesz wystawić ofertę w dziale Kolekcje i sztuka > Design i antyki > Antykwariat, gdzie nie ma obowiązku łączenia produktu z ofertą i podawania numeru ISBN.
Kapitalna rada. Książka z 1977 roku to "antyk"?
Mózg zaczyna mi się kurczyć i bruzdy się wygładzają od tych rewelacji.
Ciekawe kto jest "tfurcą" tego pomysłu a może cały "zepsuł" (zespół).
ksiazki_z_pasja Nie wystawiaj, zostaw na zimę na rozpałkę. Oczywiście jeżeli już nazbierałeś chrust.
Jasne tylko tam się płaci horrendalną opłatę utrzymaniową, za sam fakt, że książka wisi.
Przy tworzeniu produktu Allegro dla książek wymaga numeru ISBN. Książki sprzed 1970 r. nie mają go poza wyjątkami z Wielkiej Brytanii (tam powstał system w 1966 r.). I jest to numer dobrowolny. Nie trzeba go posiadać. Więc obecnie wydawane książki też mogą być bez niego. Szczególnie małe wydawnictwa, wydawnictwa własnym sumptem. Takiej książki nie da się dodać do produktów, bo Allegro go wymaga. Miało nie być tego wymogu dla książek używanych, ale jest. I co mam zrobić? Mam trochę książek takich jak wydawnictwa klubowe, starsze książki gdzie nie ma numeru. Od 1 sierpnia nie da się przedłużyć aukcji, bo wymóg 100% powiązanych, ale nie ma jak powiązać.
Może warto spróbować starsze książki wystawiać w kategorii kolekcje-antyki tam nie ma wymogu wprowadzania kodów .
A co z książkami w miarę nowymi bez ISBN? Książka z 2015 jako antyk?