anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak poprawnie ustawić cennik różnych dostaw ?

Nattta
#7 Wielbiciel#

Witam.

Mam problem z ustawieniem cennika dostaw. Chodzi mi o to aby system rozbijał na przesyłki w momencie gdy klient kupuje produkt z cennika z ilością 1 i produkt z cennika z ilością max 20.Do tej pory miałam ustawioną opcję gdy klient płaci najdroższą dostawę i system nie rozbijał na dwie przesyłki. Po ustawieniu sumowania przesyłek system zaczął tworzyć osobne przesyłki np. 3 mimo iż ilość max nie została przekroczona tylko z tej racji że były różne cenniki w ofertach....

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@Nattta nie da się tak 😞 albo osobno 1,2,3 itp sztuki w paczce, albo sumuje albo najdroższą 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Nattta Ustaw łącznie według najdroższej dostawy, ale zmniejsz maksymalną ilość w paczce. Przy małych  zamówieniach będziesz wysłał w jednej przesyłce, przy większych system będzie rozbijał na kilka paczek.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Nattta jedyne wyjście z tej sytuacji to ustawienie innej formy przesyłki dla produktu , którego nie możesz połaczyć w przesyłce z innymi produktami .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Nattta skonsultowałam Twoją sprawę. Otrzymałam odpowiedź, że dzieje się tak dlatego, że masz różne cenniki. W tej sytuacji możesz jedynie ustawić jeden cennik do ofert, ponieważ gdy cenniki są różne działa algorytm. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria rozumiem problem. W takim przypadku poradziłabym to, co Ty we wcześniejszej wypowiedzi, czyli ustawienie innej formy przesyłki dla produktu z pierwszego przykładu.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów