Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie, dawno nic nie sprzedawałem przez Allegro ( głównie kupuje ) i teraz jak mi przyszło coś sprzedać to wystawia mi się automatycznie przez Allegro Lokalnie ?? A ja bym chciał jak kiedyś - globalnie i z możliwością zakupu dla kupujących przez Raty - da się ?? czy coś się pozmieniało ?
Klikasz "wystaw przedmiot" i na następnej stronie po prawej na dole zaznaczasz mały niebieski odnośnik "możesz też wystawić przez dotychczasowy formularz" - wtedy wystawisz na zwykłym Allegro.
Dzień, dobry.
Podepnę się pod temat, bo też wcześniej nigdy nic nie sprzedawałem..
Chce sprzedać, głośniki - które są nowe, nieużywane, ale nie mam na nie już gwarancji.
I teraz zastanawiam się nad gwarancją, czy mysze coś wypełniać w ustawieniach konta na jej temat, czy mogę pominąć te informacje? Czy Allegro z automatu ustawia jakąś gwarancję, czy po prostu. jeśli w ustawieniach nie podam tam nic to nie ma gwarancji?
Na głośniki nie chce udzielać żadnej gwarancji, ewentualnie jakąś rozruchową - powiedzmy. tydzień czasu.
@xxSVENxx Gwarancja nie jest obowiązkowa, w ogóle nie musisz jej dawać.
Odpowiadasz natomiast za towar z rękojmi. Rękojmię jako osoba prywatna możesz ograniczyć lub wyłączyć.
Ale szybka odpowiedź 🙂 Dzięki wielkie.
SIedzę teraz i szukam gdzie mogę zmienić ustawieni rękojmi.
Mógłbyś mnie naprowadzić gdzie mam szukać tych informacji?
Do informacji o rękojmi służy zakładka Reklamacja, ale tam nie ustawisz okresu krótszego niż jeden rok. Lepiej więc nie wypełniać tej zakładki, tylko gdzieś w treści aukcji poinformować o całkowitym wyłączeniu lub ograniczeniu rękojmi.
Dziękuję bardzo za pomoc.
Zrób tak przy wystawianiu :
Dziekuję pieknie 🙂 super