Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wystawiam aukcje w kategorii motoryzacja. Automatycznie aukcja jest łączona z produktem. Jednak nie jest to produkt, który oferuję. Prawidłowego nie ma.
Jak dodać produkt do katalogu? Nie znalazłem takiej opcji....
Co za geniusz wymyślił automatyczne łączenie ofert z produktem nie dodając opcji dodawania swojego produktu???
MISZCZ
Wystąpił błąd - Nie możesz wystawić oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą.
I można sobie tak zmieniać te parametry i zmieniać i wystawiać do śmierci... kasę trzepiecie niesamowitą ze sprzedających, ale w sumie przy takich zmianach to już niebawem się skończy, skoro nie można wystawić produktu.
Kompletnie nie trafiona metoda dodawanie produktu do katalogu przy wystawianiu oferty
Myślałam, że tylko mnie to spotyka... Chce dodać swój produkt do katalogu - wpisuje wszystkie wymagane parametry dostaje info, że jest okej i że mój produkt został utworzony ale po chwili już go nie ma, produkt jest odłączony od katalogu i tak w kółko, ew. mój produkt jest łączony z innym nie wybranym przeze mnie, przez co wprowadza klienta w błąd i budzi pretensje innych sprzedających i robi się bałagan...
@sklep-all-in-one Podaj przykład konkretnej oferty/produktu, o którym piszesz.
Witam,
strasznie jest namieszane z tymi katalogami i nic się nie poprawia. Powinno być łatwo a jest zagmatwane.
Mam odrzucone 23 oferty bo do jednego produktu z katalogu mogę przypisać 5 produktów.
Klikam na produkcie "popraw błędy"
i wyskakuje "Nie wystawisz kolejnej oferty z tym produktem. W tej kategorii możesz przyłączyć max 5 ofert do jednego produktu. Znajdź inny produkt w Katalogu lub dodaj nowy."
Potem "Wybierz produkt z katalogu allegro" Ale tego produktu nie ma bo to jest nasz produkt.
I co wtedy mam zrobić ???
@pamiatki-prezent napisz proszę wiadomość za pomocą formularza i podaj szczegółowe informacje na temat tej sytuacji. Jaki to produkt, jakie oferty, jakie kody EAN.
Niemniej jednak Allegro powinno coś z katalogiem zrobić. Coś co może i było w założeniach słuszne zostało kompletnie zepsute. I to działa na niekorzyść Allegro. Platforma wygrywała z **piiip**em i **piiip**em tym, że była przejrzysta. Po wprowadzeniu katalogu ta przejrzystość jest co najmniej zaburzona. Kupującym na górze strony wybranego produktu wyświetla się produkt do którego jest przypisany w katalogu. Często jest to inny produkt. Właściwy bowiem jest poniżej z prawej strony. Kupujący są zdezorientowani i piszą czego właściwie dotyczy aukcja.
Zamiast utrudniać ludziom życie postarajcie się choć raz je ułatwić, pozwólcie z jednym produktem wystawić 100 produktów podobnych i rozwiążecie ludziom mnóstwa problemów a jest to poprawienie raptem 2 linii programu. Sprzedaję drukowane w 3D przez siebie modele figurek w różnych skalach, które nie mają EAN'u i tym podobnych oznaczeń. Przed wprowadzeniem katalogu klient widział co kupuje na zdjęciu a nie zastanawia się czy kupuje to co widzi na zdjęciu czy to co podpowiada katalog. WIĘKSZEGO **piiip**YZMU CHYBA NIE POTRAFILIŚCIE WYMYŚLIĆ!!! A drugie pytanie po co Wam ta baza produktów, to może zahaczać o szpiegostwo przemysłowe! Wprowadzając katalog tylko utrudniliście życie zarówno sprzedającym jak i kupującym. Powinniście zlikwidować chorendalne opłaty za wystawianie przedmiotów a wtedy podziękują Wam zarówno sprzedający wystawiając więcej ofert jak i kupujący mający większy wybór. I może wreszcie pozbędziecie się przydomka "**piiip**".
Dzisiaj dostałem zapytanie od klienta: Jaki magnes jest w sprzedaży: Kraków kościół Mariacki czy jak w opisie Bobolice zamek ..." Zrzut ekranu w załączniku.
I jak zobaczyłem na smartfonie jak to się to wygląda jakby to był magnes Kraków kościół Mariacki, a niestety jest Bobolice zamek tak jak na zdjęciu. Zrzut ekranu w załączniku.
Takie zapytania dostaję co jakiś czas. Pewnie nie tylko ja. Więc podejrzewam, że takich zapytań są tysiące.
Proszę o konkretną odpowiedź. Kiedy Allegro zamierza zrobić porządek z katalogiem produktów?
Bo obecnie jest wielki bałagan, wprowadzanie w błąd klientów. Tracenie naszego czasu bo musimy odpowiadać na pytania, których nie powinniśmy dostawać.
to ja podam - jak wprowadzić - ekspres do kawy saeco talea giro SUP032OR. Ostatnio znalazłam część zamienną do tego modelu w katalogu i wystawiłam urządzenie pod jedną z części z katalogu. Niestety drogo mnie to kosztowało bo części zamienne mają bardzo wysoką prowizję. Tego w sumie dość popularnego modelu w katalogu nie znalazłam i nie mogłam zakonczyć bez tego katalogu.