anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić cennik allegro poza smart?

Sklep-Koneser
#1 Nowicjusz#

Witam. W jaki sposób ustawić żeby osoby nie posiadające Allegro smart płaciły za koszt przesyłki? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Sklep-Koneser
#1 Nowicjusz#

Dalej nie wiem w jaki sposób to ustawić... Mam darmową dostawę od 45 zł 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Sklep-Koneser Jak ktoś nie ma smarta to z automatu płaci koszt dostawy taki jak masz ustawiony na swoim koncie.

oznacz moderatorów

Sklep-Koneser
#1 Nowicjusz#

Też mi się tak wydawało. Ale przykładowo klient złożył zamówienie 5 listopada na kwotę 52 zł, wybrał opcję Allegro One Box, One Kurier (Allegro One Box, zielony automat AL156PO1) i zapłacił 9,99. Wszystko się tutaj zgadza. Natomiast inna osoba złożyła zamówienie 11.11 na kwotę 49 zł i również wybrała tą metodę -Allegro One Box, One Kurier (Allegro One Box, zielony automat AL156PO1) i zapłaciła za dostawę 0,00. Czyli koszty dostawy są po mojej stronie. 

Nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa.

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

Pierwsza osoba nie miała smarta i zapłaciła za przesyłkę a w drugim miała smarta i przesyłka była dla niej darmowa.

W obu przypadkach płacisz Allegro pobiera opłaty. Za pierwszym razem to będzie prowizja od kosztów wysyłki, zaś za drugim to będzie dopłata do smarta.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Opłaty za przesyłki Allegro Smart! pobieramy w zależności od tego, jaka będzie wartość zamówienia od kupującego. Bierzemy pod uwagę 9 progów wartości zamówienia:

• od 40 do 49,99 zł
  • od 50 do 59,99 zł
  • od 60 do 69,99 zł
  • od 70 do 79,99 zł
  • od 80 do 99,99 zł
  • od 100 do 149,99 zł
  • od 150 do 199,99 zł
  • od 200 do 299,99 zł
  • od 300 zł
oznacz moderatorów