Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. W jaki sposób ustawić żeby osoby nie posiadające Allegro smart płaciły za koszt przesyłki?
Dalej nie wiem w jaki sposób to ustawić... Mam darmową dostawę od 45 zł
@Sklep-Koneser Jak ktoś nie ma smarta to z automatu płaci koszt dostawy taki jak masz ustawiony na swoim koncie.
Też mi się tak wydawało. Ale przykładowo klient złożył zamówienie 5 listopada na kwotę 52 zł, wybrał opcję Allegro One Box, One Kurier (Allegro One Box, zielony automat AL156PO1) i zapłacił 9,99. Wszystko się tutaj zgadza. Natomiast inna osoba złożyła zamówienie 11.11 na kwotę 49 zł i również wybrała tą metodę -Allegro One Box, One Kurier (Allegro One Box, zielony automat AL156PO1) i zapłaciła za dostawę 0,00. Czyli koszty dostawy są po mojej stronie.
Nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa.
Pierwsza osoba nie miała smarta i zapłaciła za przesyłkę a w drugim miała smarta i przesyłka była dla niej darmowa.
W obu przypadkach płacisz Allegro pobiera opłaty. Za pierwszym razem to będzie prowizja od kosztów wysyłki, zaś za drugim to będzie dopłata do smarta.
Opłaty za przesyłki Allegro Smart! pobieramy w zależności od tego, jaka będzie wartość zamówienia od kupującego. Bierzemy pod uwagę 9 progów wartości zamówienia: