Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak uruchomić smart dla sprzedających ? spełniam wszystkie warunki
5 ocen pozytywnych
przypisane warunki zwrotów
terminowo realizuje zamówienia
Udostępniłem dostawę przez Allegro paczkomaty inpost i allegro kurier24 inpost
Usługa dalej nie jest dla mnie dostępna
@marcin__czajka Wszystko ustawione poprawnie, w zwrotach mam zaznaczone, że koszta pokrywa kupujący, tak jest dobrze ?
Tak, koszty przesyłki pokrywa kupujący, ale i tak zwrot paczkomatem jest bezpłatny. Dodam jeszcze, że aby otrzymać zwrot prowizji jeżeli ktoś zwróci przesyłkę, to należy dokonać zwrotu w ten sam sposób w który zapłacił czyli PayU lub Przelewy24.
Witam, też podpinam się pod temat, czemu nie możemy jeszcze sprzedawać z opcja darmowej wysylki smart ?
Kilka postów wyżej kostas11 pisał warunki wg regulaminu.Widzę, że masz niższy wskażnik poleceń 97,1 zamiast conajmniej 98.Może tu jest problem...
Cześć,
A w jaki sposób dochodzi do rozliczenia?
Ja mam normalnie wystawić bez kosztów transportu?
Mam na zasadach mojej umowy z Inposte wysłać paczkę, zapłacić InPostowi, a Allegro mi zwróci 8,99?
Czy muszę to jakoś robić przez allegro, zamawiać inposta? Czy Allegro po prostu uznaje, że jeśli zakup został zrealizowany to zwraca 8,99? I czy mam wtedy wystawić fakturę na allegro za usługi?
Musisz zintegrować konto Allegro z InPostem. Przy sprzedaży ze Smartem importujesz zamówienie Allegro, system nie pobierze opłaty i pozwoli wydrukować etykiete
Podpinam się pod temat .
Witam, czy jesteście w stanie mi pomóc i sprawdzić dlaczego nie mam logo smart przy swoich aukcjach, czy problem polega w cenie za wysyłkę.
Cennik swój robiłem jakiś czas temu może muszę coś poprawić.
I co znaczy przepisz warunki zwrotu do swoich ofert?
Dzięki za pomoc
Witam, sprzedaje na allegro.
Spełniam wszystkie warunki. Mam 7 ocen na 5,0
przypisane warunki zwrotów
terminowo realizuje zamówienia
Udostępniłem dostawę przez Allegro paczkomaty inpost i allegro kurier24 inpost
Usługa dalej nie jest dla mnie dostępna
Mam ceny paczkomat 8,99 i kurier24 inpost 13,41zł
Nie wiem dlaczego Smart nie jest dostępny
Sprawdzcie ilość użytkowników polecających u Was zakupy. Musi być 5 różnych kupujących
Obecnie mam 7 różnych użytkowników polecających moje zakupy.
Musisz dodać conajmniej dwie formy dostawy z dostępnych dla każdej aukcji w której chcesz mieć Smart. Masz powiązane konto z menadżerem paczek Inpost? Tutaj więcej szczegółów https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/kategoria/allegro-smart
@marcin__czajka lub jedną formę dostawy i udostępnij numer śledzenia przesyłki w Allegro dla przynajmniej 50% transakcji z ostatnich 30 dni.
Jak regularnie wysyła się paczkomatami lub kurierem Inpost i robi to z poziomu Menadżera Inpost, to nie ma z tym problemu, bo numery przesyłki same się dodają.
Gdzie to sprawdzić?
Jeśli jest to lista ocen to mam 6 łapek w górę.
W zakładkach po lewej stronie -Jakość sprzedaży/Otrzymane oceny.Przy nickach kupujących jeśli jest adnotacja "Ta ocena nie liczy się do średniej"system nie zaliczy użytkownika do średniej,bo wcześniej już musiał być twoim kupującym i wystawił ocenę.
100% kupujących poleciało tego sprzedawcę w ostatnich 12 miesiącach
I 6 łapek do góry każda od innego kupującego.
Czy o to chodzi?
Kontaktowałem sie z biurem, dostałem info, że mam zawieszoną usługę.
Po chwili odpowiedź: "Przywróciłem usługę Smart w Pańskich Ofertach."
Jak długo Allegro odpala taką usługę?
Kiedy wreszcie zobaczę znaczek smart przy aukcji?
Na wszystkich Twoich aukcjach jesteś Smart z kurierem już. Uzyskałeś cel...😀