anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyglądała wasza sprzedaż w pierwszym miesiącu na allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Skytex24
#7 Wielbiciel#

Jak wyglądała wasza sprzedaż w pierwszym miesiącu na allegro?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
KIKOPIKO
#10 Popularyzator#

Ciężko 😁 

oznacz moderatorów
Skytex24
#7 Wielbiciel#

Tzn?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

aaaa,,,, bedzie

oznacz moderatorów
KIKOPIKO
#10 Popularyzator#

Jako nowy na allegro nie masz poleceń nie masz super sprzedawcy więc ciężko sie przebić przez tylu sprzedawców na allegro z renomą 😉

Do tego dochodzi czytanie opłat i prowizji opłaty za smarta gdzie nie jest to takie proste do ogarnięcia sama logistyka smarta ile trzeba mieć po włączanych kurierów  

oznacz moderatorów
Skytex24
#7 Wielbiciel#

A sprzedajesz w dropie czy ze stanu?

oznacz moderatorów
KIKOPIKO
#10 Popularyzator#

Ze stanu nie bawię sie w dropa 

oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

Nie było tak źle, ale to było inne Allegro...

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Skytex24 Dobrze wyglądała, ale to było 24 lata temu 😎 Obecnie nowy ma mizerne szanse się przebić, chyba że ma jakiś super niepowtarzalny towar. Tylko po co wtedy pchać się na Allegro?

oznacz moderatorów
Skytex24
#7 Wielbiciel#

a moge wiedzic co sprzedajesz?

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Skytex24 To akurat nietrudno sprawdzić, bo sprzedaję na tym samym nicku 😎

Ale sprzedawałem też monety oraz stare pocztówki, kartografię, książki fachowe itd

oznacz moderatorów
Skytex24
#7 Wielbiciel#

ja sprzedaje od miesiąca , nie mam nawet smarta , po oznaczeniu ofert smartem , sprzedaz rośnie?

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Skytex24 Ja osobiście uważam, że Smart to rak, który zżera Allegro. I w końcu je zniszczy prędzej czy później - chyba że znacząco zmienią się zasady. Ale pewnie jestem nieobiektywny, a inni mają odmienne zdanie na ten temat...

W moim odczuciu po wprowadzeniu Smarta sprzedaż en masse wzrosła nieznacznie, natomiast bardzo wzrosła ilość przesyłek. Po prostu ludzie kupują częściej za drobne kwoty, na dodatek w wielu branżach duża część towaru jest zwracana, bo przecież jest "za darmo". Ale wielu obecnie sprzedających nie zna sprzedaży bez Smarta, więc jego brak czy utratę postrzegają jako katastrofę

oznacz moderatorów
Skytex24
#7 Wielbiciel#

faktycznie cięzko sie przebic

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Skytex24 Parę dni temu gość kupił u mnie kilka banknotów, na kwotę 46,50 zł. Akurat tyle, żeby uzyskać "darmową" przesyłkę Smart! (limit wynosi 45 zł) Dziś delikwent zgłosił zwrot jednego z nich za zawrotną kwotę 4,50 zł. I to nie dlatego, że coś z nim nie tak, jako powód podał "zakup przez pomyłkę". Teraz InPost będzie wiózł z Warszawy do Wrocławia na koszt Allegro (i częściowo mój) towar za 4,50 zł. Zero ekonomii, zero ekologii, zero sensu - ale takiego potwora stworzyło samo Allegro (powrotem jest oczywiście Smart!, nie kupujący korzystający z tego, co mu dano)

oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

@Skytex24 Najbardziej rosną koszty. A im droższe rzeczy sprzedajesz, tym bardziej.
U mnie przy średniej wartości zamówienia ok. 57 zł, średnia dopłata do paczki to 3,20 zł, a po nowych cenach byłoby to 4 zł.
Najgorzej wyjdą ci, których średnia wartość zamówienia będzie lekko powyżej 100 zł.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów