Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam ustawione tylko wysyłki InPost, gdzie w jednej paczce mogę umieścić max 4 opakowania grochu. Klient zamówił 24 opakowania grochu i Allegro rozdzieliło to zamówienie na 6 paczek. Klient opłacił całe zamówienie, łącznie z przesyłkami. Mam pytanie: czy drukuję 6 etykiet wysyłkowych i każda ma inny numer przesyłki, czy taki sam? Płatność za wysyłkę jest z góry, czy więc jako sprzedający robię 6 przelewów po 8,99 zł każdy, czy jeden przelew na łączną kwotę 53,94 zł.
Bardzo proszę o pomoc w tym temacie, bo chciałabym zmieścić się w deklarowanym czasie wysyłki, czyli najpóźniej jutro wysłać 🙂
Client:59247542 każda ma inny numer , płatność 1 przelewem .
6 etykietek oczywiście, a zapłacić możesz łącznie.
Czy prawidłowo nadaję te 6 paczek dla jednego klienta?
1) Wchodzę na InPost: http://manager.paczkomaty.pl
2) Tam importuję przesyłki z Allegro
3)Zrobiłam przelew za wysyłkę 6 paczek na kwotę 53,94 zł
4) Zamiast 6 numerów przesyłek, mam tylko 2. Dlaczego nie dostałam jeszcze czterech numerów?
Zamiast zaimportować mi z Allegro do InPost 6 paczek, importuje mi tylko 2, co robię nie tak?
@CHECINIAKI w menadżerze paczek zmień filtr z nie wygenerowane na wygenerowane i wygeneruje pozostałą liczbę etykiet.
Dziękuję, udało się, jesteście kochani 🙂
Dokładnie.
Inna rzecz - czy te 24 opakowania grochu nie da się zmieścić w jednej przesyłce?
Lub dwóch? Ja tak robię, dodatkowo dokładam klientowi gratis - celem wyrównania kosztów przesyłki - żeby nie był "do tyłu" na transakcji - o czym go informuję.
Ponad 50 zł za wysyłkę takich rzeczy - to "chora" cena, taniej można wysłać wszystko kurierem w jednej paczce. Oczywiście możesz wysyłać wszystko zgodnie z zamówieniem - na każdej przesyłce "jesteś w plecy". Możesz też dogadać się z kupującym - z zyskiem dla obu stron.
Klient kupił sto dwadzieścia kilogramów grochu.
Żaden kurier tego nie weźmie w jednej przesyłce, chyba że paletowej😊
Na razie mam tylko paczkomat InPost ustawiony. Kuriera zaznaczę jutro, żeby do takich sytuacji nie dochodziło. Nie jestem w plecy na każdej wysyłce ( jeszcze nie mam Smart) bo kwotę przelewu zwrócą mi na konto bankowe i fakturę za wysyłkę też dostanę.
Czy mam rację?
Częściowo. Klient zapłacił za sześć przesyłek i tyle (53,94) dostaniesz na konto za wysyłkę. Fakturę też Ci InPost wystawi. Ale z kurierem uważaj na ograniczenia wagowe.
Fakturę od InPost dodaję w koszty działalności, jeżeli dopisałam kupującemu kwotę wysyłki do towaru?
Nie wystawiłam osobnej pozycji na fakturze typu "wysyłka", tylko dopisałam do ceny towaru.
Należy zrobić tak:
Dziękuję bardzo za pomoc, jesteście kochani 🙂