anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wysłać 6 paczek paczkomatem In Post dla jednego zamówienia, do jednego klienta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Mam ustawione tylko wysyłki InPost, gdzie w jednej paczce mogę umieścić max 4 opakowania grochu. Klient zamówił 24 opakowania grochu i Allegro rozdzieliło to zamówienie na 6 paczek. Klient opłacił całe zamówienie, łącznie z przesyłkami. Mam pytanie: czy drukuję 6 etykiet wysyłkowych i każda ma inny numer przesyłki, czy taki sam? Płatność za wysyłkę jest z góry, czy więc jako sprzedający robię 6 przelewów po 8,99 zł każdy, czy jeden przelew na łączną kwotę 53,94 zł.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Bardzo proszę o pomoc w tym temacie, bo chciałabym zmieścić się w deklarowanym czasie wysyłki, czyli najpóźniej jutro wysłać 🙂

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:59247542 każda ma inny numer , płatność 1 przelewem .

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

6 etykietek oczywiście, a zapłacić możesz łącznie.

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Czy prawidłowo nadaję te 6 paczek dla jednego klienta?

1) Wchodzę na InPost: http://manager.paczkomaty.pl

2) Tam importuję przesyłki z Allegro

3)Zrobiłam przelew za wysyłkę 6 paczek na kwotę 53,94 zł

4) Zamiast 6 numerów przesyłek, mam tylko 2. Dlaczego nie dostałam jeszcze czterech numerów?

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Zamiast zaimportować mi z Allegro do InPost 6 paczek, importuje mi tylko 2, co robię nie tak?

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI w menadżerze paczek zmień filtr z nie wygenerowane na wygenerowane i wygeneruje pozostałą liczbę etykiet.

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Dziękuję, udało się, jesteście kochani 🙂

oznacz moderatorów
AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Dokładnie.

Inna rzecz - czy te 24 opakowania grochu nie da się zmieścić w jednej przesyłce?

Lub dwóch? Ja tak robię, dodatkowo dokładam klientowi gratis - celem wyrównania kosztów przesyłki - żeby nie był "do tyłu" na transakcji - o czym go informuję. 

Ponad 50 zł za wysyłkę takich rzeczy  - to "chora" cena, taniej można wysłać wszystko kurierem w jednej paczce. Oczywiście możesz wysyłać wszystko zgodnie z zamówieniem - na każdej przesyłce "jesteś w plecy". Możesz też dogadać się z kupującym - z zyskiem dla obu stron. 

oznacz moderatorów
Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@AGD-SERVICE 

Klient kupił sto dwadzieścia kilogramów grochu.

Żaden kurier tego nie weźmie w jednej przesyłce, chyba że paletowej😊

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Na razie mam tylko paczkomat InPost ustawiony. Kuriera zaznaczę jutro, żeby do takich sytuacji nie dochodziło. Nie jestem w plecy na każdej wysyłce ( jeszcze nie mam Smart) bo kwotę przelewu zwrócą mi na konto bankowe i fakturę za  wysyłkę też dostanę.

Czy mam rację?

oznacz moderatorów
Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@CHECINIAKI 

Częściowo. Klient zapłacił za sześć przesyłek i tyle (53,94) dostaniesz na konto za wysyłkę. Fakturę też Ci InPost wystawi. Ale z kurierem uważaj na ograniczenia wagowe.

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Fakturę od InPost dodaję w koszty działalności, jeżeli dopisałam kupującemu kwotę wysyłki do towaru?

Nie wystawiłam osobnej pozycji na fakturze typu "wysyłka", tylko dopisałam do ceny towaru.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI 

Należy zrobić tak:

1. Być zalogowanym na stronie manager.paczkomaty.pl
  2. Przejść do zakładki "Import Allegro InPost"
  3. Zmienić typ pokazywanych przesyłek z "niewygenerowane" (domyślne) na "wygenerowane"
  4. Wtedy pokażą się wszystkie wygenerowane przesyłki
  5. Zaznaczyć Kupującego i postępować jak przy generowaniu pierwszego listu, czyli "przygotuj" i "opłać"
  6. Powtarzać aż do uzyskania odpowiedniej ilości listów przewozowych

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Dziękuję bardzo za pomoc, jesteście kochani 🙂

oznacz moderatorów