Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Raz na zawsze trzeba zakończyć współpracę z kpino-żenadą ukrywającą się pod nazwą InPost.
Pytanie jak w tytule - jaki przewoźnik obsługuje paczkomaty Allegro?
Pytanie poboczne: czy w przypadku paczkomatów Allegro "paczka" także oczekuje 24h na wyjęcie z paczkomatu przez kuriera/przewoźnika? Jak wygląda sytuacja w przypadku nadania paczki np. o godz. 15:30, czeka do następnego dnia do chwili w której kurier raczy się wyspać?? Pytam poważnie...
@piimaa przesyłki w ramach Allegro One Box obsługuje UPS. Godzina graniczna nadawania przesyłek i zlecenia podjazdu kuriera dla metod dostawy Allegro One Box oraz Allegro One Punkt w ramach Allegro Smart! to 12.00. Po tej godzinie nie ma gwarancji, że kurier odbierze paczkę tego samego dnia, co może opóźnić dostawę do klienta.
Jeśli wiadomo jaki spedytor obsługuje przesyłki Allegro One Box, to po numerze nadawczym przesyłka powinna być natychmiast rozpoznawalna a jej rzeczywisty status widoczny w szczegółach zakupu.
Tymczasem od 5-ciu dni czekam na swoją przesyłkę i... nie mam pojęcia czy w ogóle się doczekam, bo nigdzie nie można ustalić jej faktycznego statusu. W szczegółach transakcji widzę tylko, że 5 dni temu "została nadana". Nic ponadto!
Po raz pierwszy - i na razie OSTATNI - skorzystałem z tej formy dostawy.
@krzycek te paczki obsługuje 3 przewoźników 🙂
DPD - UPS losowo, te docierają w miarę bez problemów
Kurier One - należący do allegro, działają w kilku miastach i tu są największe problemy, zapewne na takiego natrafiłeś 😄
@piimaa Nie mieszaj in postu z bagnem jakie robi obsługa paczkomatów allegro ,to nie leży w ich gestii.
@piimaa czytając Twoje posty, widzę, że masz wszędzie problemy. Nie zbawisz świata, a świat nie jest idealny. O coś ciągle masz pretensje.
@darek_2055 i sądzę że uzasadnione...
Myślisz że kurier in post siedzi 24 godziny przy paczkomacie i odbiera z niego paczki? I nie pisz głupot że "kurier raczy się wyspac" bo skoro uwazasz że to takie proste to możesz sama zacząć pracę w kurierce i wykazać się jak fantastycznie można siedzieć cały czas od rana do wieczora przy paczkomacie odbierając paczki. Nadając paczkę o 15:30 to trzeba się liczyć z brakiem odbioru tego ŕsamego dnia. Ale skoro komus się nie podoba to są paczkomaty allegro, które jakoś słabo sobie radzą a kurierzy tam niekiedy w ciągu dnia wcale nie odbiorą paczki. Ewentualnie dpd ale nie wiem na jakiej zasadzie oni działają
P.S. nadawaj paczki przed 12 będziesz miała pewność że zostanie zabrana
o jakiej usłudze jest ten temat ?
Paczkomaty inpostu czy Allegro One Box ?
Z Allegrobox bede odbieral teraz druga paczke. O ile pierwsza przyszla tego samego dnia (nadana rano w Czestochowie wieczorem w Łodzi), to druga którą nadano wczoraj w Pile o 12:35 (wg statusu) do dzisiaj nie zmieniła miejsca zamieszkania... Więc mam mieszane uczucia. Co do InPostu póki co nigdy się nie zawiodłem a paczek odebrałem i nadałem już setki...
Na pewno omijam wszystko co związane z Pocztą Polską/Orenem, tam jest dopiero dno i wodorosty z dostawą...
Cześć. A jak było z tą drugą przesyłką?
Już zaczynam żałować, że wybrałem one box, 02.02 kurier odebrał paczkę i to wszystko, stoi i nigdzie się nie rusza. Najbardziej potrzebny mi towar się spóźnia. Tego samego dnia były jeszcze zamówienia, wszystkie InPost, już wszystko otrzymałem...
Minęło półtora roku i nic się nie zmieniło. In Post nadaję przed 15.00 i zawsze jest odbierany tego samego dnia i następnego jest już u Klienta ( lub w paczkomacie ). Wczoraj oraz dzisiaj Allegro One Box, UPS (Allegro One Box, zielony automat AL255DW1) przesyłka nadana do paczkomatu po 11.00 i jest 21.20 i jeszcze nie odebrana. Ja robię wysyłki natychmiast w ciągu max 2 godzin, a potem to leży całą dobę w paczkomacie ONE BOX ! TRAGEDIA !!!
Niestety też się dałem "nabrać" na zielony paczkomat (obsługa przez DPD). Postawili ostatnio nowy niedaleko, pomyślałem - spróbuję. Paczka została odebrana wczoraj po 12 przez kuriera, jeszcze przed północą trafiła do lokalnej sortowni. Nie rozumiem dlaczego dziś nie została wydana do doręczenia, zresztą nawet nie mam pewności czy jutro zostanie wydana. Z In Postem, a nawet Orlenem nigdy nie miałem problemów i nie narzekałem. Ale One Box pierwszy i ostatni raz.