Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry co prawda początkującym na allegro nie jestem( ponad 17 lat posiadam konto), lecz zaszły zmiany w których nie jestem do końca na bieżącego
Moje pytania:
Czy mogę wystawić przedmiot na zwykłym Allegro nie prowadząc działalności?
Jeśli kupujący wybrał formę płatności kupującego PayU, a środki mam na koncie w Allegro, to kiedy mogę je przelać na swoje konto? Jak z prowizjami?
Wreszcie czy nadanie paczki też powinno się odbywać poprzez Allegro?
@BOLO701
Czy mogę wystawić przedmiot na zwykłym Allegro nie prowadząc działalności? Tak
Jeśli kupujący wybrał formę płatności kupującego PayU, a środki mam na koncie w Allegro, to kiedy mogę je przelać na swoje konto? Jak z prowizjami? W dowolnym momencie. Prowizję płacisz na koniec miesiąca na oddzielny rachunek. Wysokość prowizji najlepiej sprawdzić tu - https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/kalkulator-oplat
Wreszcie czy nadanie paczki też powinno się odbywać poprzez Allegro? Możesz skorzystać z wybranych dostaw Allegro, ale nie musisz.
Wypłacasz kiedy chcesz ale po aktywowaniu konta do wyplat.
Prowizja jest różna i zależy od wielu czynników, opłacasz na koniec m-ca.
A dostawa zależy czy chcesz mieć Smarta czy nie, nie musisz korzystać z tego co udostępnia Allegro ale łatwiej i lepiej.
Lepszą opcją jest wg mnie wystawienie niepotrzebnych rzeczy na allegro lokalnie - niższe prowizje, łatwiejsze wystawianie, łatwiejsze wysyłanie przesyłek, lepiej widoczne dla kupujących ogłoszenia. Zwykle allegro dla prywatnych sprzedających się niestety nie nadaje 😞