anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z reklamacją przesyłki

topmedics
#7 Wielbiciel#

Witam, 

Czy miał ktoś podobną sytuację? Kupujący rozpoczął dyskusję, że otrzymał przesyłkę ale uszkodzoną, bez zawartości. W tej systuacji przysługuje mu prawo do zgłoszenia reklamacji. Ku memu zdziwieniu pracownik Allegro napisał że jako strona uprawniona jesteśmy upoważnieni do złożenia reklamacji. Tak też uczyniłem wysyłając równocześnie nowy produkt do kupującego. Moja reklamacja została, jak się domyślałem od razu, odrzucona powołując się na prawo pocztowe. Ktoś próbował to rozwiązać innym torem niż kontakt z Allegro? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@topmedics ale przewoźnikiem było Allegro i to oni odrzucili reklamację🤔

oznacz moderatorów

topmedics
#7 Wielbiciel#

No tak, ale zgodnie z instrukcjami pracownika Allegro złożyłem reklamację którą potem odrzucono bo nie miałem prawa do jej złożenia. Nonsens

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@topmedics Proszę, wskaż numer zamówienia, o które chodzi oraz doprecyzuj, gdzie otrzymałeś taką informację? W mailu, na czacie?

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

topmedics
#7 Wielbiciel#

Numer zamówienia: 127c1250-b009-11ef-a1a3-2f65c2c84027

Taką informację otrzymałem podczas dyskusji z kupującym. Poniżej zrzut ekranu.

Untitled.jpg

oznacz moderatorów

topmedics
#7 Wielbiciel#

Oto odpowiedź na reklamację:

Untitled.jpg

oznacz moderatorów

topmedics
#7 Wielbiciel#

A tak wygląda odpowiedź na moje odwołanie:

Untitled.jpg

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @topmedics. Widzę, że Dyskusja została już zamknięta przez kupującego. W tej sytuacji to klient jest stroną uprawnioną do wniesienia reklamacji - tak też napisał nasz doradca 10.12.2024 o 16:19 w toku Dyskusji. Wiadomość doradcy z 16.12.2024 nie powinna zawierać sugestii wniesienia reklamacji przez Ciebie. 

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Temat znikającej zawartości z paczek nie jest tu nowy. Kolejny sposób kupujących na "zdobycie łupów". 

Napisz w tym wątku login kupującego. 

Może to ten sam co tu ?  https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/klient-oszust/m-p/933924#M189423

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nic nie zrobisz, Allegro także cię odeśle do przewoźnika. Także jesteś na straconej pozycji.

oznacz moderatorów