Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co należy zrobić w takim przypadku jeżeli klient odebrał zamówienie a cały czas u niego widać status oczekuje na nadanie. Dodam że u mnie w profilu jest oznaczony jako wysłane.
Zamówienie b110f930-c6e7-11f0-b2b6-01a7573789d7
@bombkapolska obrazka nie widzimy, bo musi zatwierdzić moderacja, ale pytanie jest, czy do wysyłki podałeś maskowany adres e-mai kupującego🤔
tak!
@bombkapolska Do zamówienia nie został przypisany numer przesyłki, a to oznacza, że etykieta nie została wygenerowana poprawnie.
@w_kiwi u mnie podobna sytuacja [żeby nie zakładać nowego wątku] dodałem już nr przesyłki ale nadal jest jako opóźniona. nr zamówienia: d4b7e850-c70d-11f0-a15d-abfa98d9197c
@Omni-Tek Samo dodanie numeru przesyłki nie rozwiąże problemu. Etykieta musi zostać wygenerowana w odpowiedni sposób. Konieczne jest podanie zamaskowanego adresu mailowego klienta, który jest identyfikatorem zamówienia. Tylko w taki sposób otrzymamy informacje o statusie przesyłki. Jeśli chodzi o InPost, najwygodniejszym sposobem nadania bez umowy własnej będzie przeprowadzenie integracji narzędzia Manager Przesyłek InPost z Allegro. Tutaj znajdziesz instrukcję, jak to zrobić. Pamiętaj, by wcześniej wyłączyć blokadę wyskakujących okienek (pop up) w ustawieniach przeglądarki, ponieważ uniemożliwia ona dokończenie procesu.
@w_kiwi Rozumiem. przesyłki są nadawane z hurtowni więc pewnie tam coś nie kliknęło. Pytałem bardziej o obecną sytuacje gdzie przesyłka już jest dostarczona a niby nadal nie wysłana. co można z tym zrobić w tym momencie?
@Omni-Tek Przykro mi, ale teraz nic się nie da zrobić.
@w_kiwi Serio? będzie cięło jakość sprzedaży za opóźnioną wysyłkę mimo że wszystko doszło w terminie?
A nie? Przecież sprzedawca nie wysłał przesyłki. Za później wysłane są już obniżane...,
Wysyłka była w terminie, i paczka też doszła w terminie, co mógłby sam kupujący potwierdzić przecież. Myślę, że to nie jest jakaś dziwna sytuacja, więc troszkę dziwne że 'nic się nie da zrobić'
Też tak myślę... Dlaczego odbierający nie ma możliwości zaakceptowania tego. Mało tego! Gdyby klientka mi tego nie napisała, to żyłbym w błogiej nieświadomości. W Sales Center pod zamówieniem nie ma informacji o tym czy została dostarczona...
@Omni-Tek da się jeszcze coś zrobić.
Napisz przez formularz, że jesteś nowym kontem i że nie wiedziałeś i że dopiero tutaj się dowiedziałeś, że ma być dodawany ten zamaskowany adres i czy można w ramach wyjątku wykluczyć zamówienie. Nie ma za co
Tak, kliknąłem na maila (kopiuj) a w okienku e-mail wkleiłem . Teraz mam obniżone punkty jakości sprzedaży, a klient ma przesyłkę... Szkoda, że nie da się tego zmienić lub chociaż usunąć, aby nie liczyło się do statystyk
@bombkapolska dodaj proszę numer przesyłki do zamówienia, to zweryfikujemy, czy będziemy mogli je wykluczyć z jakości 😉 tu masz instrukcję