Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, raz do roku zamawia u mnie pewien klient i robi problemy które kończą się negatywami. kilka dni temu złożył zamówienie na allegro, zapłacił, towar otrzymał, po czym odesłał znaczną część tego zamówienia, dostał zwrot za odesłane produkty, ale 3 dni temu znów złożył zamówienie na te same produkty, zapłacił. Towar otrzymał, znów część odesłał ale zapomniał włożyć tam jednego produktu który w poprzednim zamówieniu zamówił i odesłał. teraz otworzył dyskusję że mu produkt nie pasuje i że nie może go odesłać. na własny koszt nie chce go odsyłać. wiem że to się skończy negatywem, ale co zrobić z takim klientem??? dodam że za kilka dni skasuje się jego negatyw z przed roku.
@Kaja155_a5 jeśli masz aktualną, uzasadnioną i wielokrotnie powtarzającą się przyczynę - to możesz dodać kupującego do zakładki Moi nieaktywni kupujący. Więcej na ten temat, przeczytasz tutaj.
Tu masz przyczyny
Skoro i tak dostaniesz negatywa to po co w ogóle wysyłać?
Ja bym zwróciła pieniądze od razu, bez wysyłania towaru. Skoro ma zwrócić to szkoda, żeby się zniszczyło w transporcie.
Jeżeli Cię pozwie do sądu za taką praktykę, pokażesz szczegóły z poprzedniego (poprzednich) transakcji.
Bez urazy ale ta odpowiedź jest troszkę nie na temat. Klient zamawia raz do roku. A moi nieaktywni kupujący działa tylko przez pół roku. Przy jednym czy dwóch zamówieniach do roku raz, ze nie bedzie mógł dodać, a dwa nawet jeśliby się mu sie w którymś roku udało to klient wypadnie z listy na długo przed kolejnym zakupem.
Klient ten sam produkt zamawia, zwraca, znowu zamawia, klika zwrot ale nie zwraca i dyskutuje. I takie cuda co roku. To zdaje sie celowe działanie na szkodę sprzedającego oraz portalu.
zablokować na 180 dni powód narażenie sprzedawcy na straty materialne wynikające z robienia powtarzalnych zamówień i zgłaszania tych samych towarów do zwrotu pod pretekstem nie pasuje mi mimo że wielokrotnie mając z nimi do czynienia nie powinien ponawiać zakupu takiego towaru którego wielokrotnie dokonał zwrotu