anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kod pocztowy odbiorcy jest niedostępny

wiki0441
#13 Ambasador#

Witam, mam dziwną sytuację. Podczas generowania etykiet wyskoczył mi komunikat: 

"Kod pocztowy odbiorcy jest niedostępny"

Dziwna sprawa, bo kod najwyraźniej nie jest Polski, ale pod adresem jest Polska:

Steinbruchweg 5
06-128 Halle Saale
Polska

Dostawa InPost. Inpost chyba nie dostarcza do Niemiec? Dlaczego przy adresie widnieje Polska, skoro adres nie jest polski? Co w takiej sytuacji? Kupująca nie odbiera telefonu.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@wiki0441 w tej sytuacji powinnaś wyznaczyć kupującemu ostateczny czas np. 1-2 dni na podanie poprawnego adresu do wysyłki, zastrzegając, że jeśli w podanym terminie kupujący nie poda poprawnego adresu, to anulujesz zamówienie. Możesz skontaktować się z kupującym poprzez Centrum Wiadomości i tam wyznaczyć wskazany czas.

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

Tak napisałam, dziękuję za podpowiedź

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

@ko_alka mam kolejną taką sytuację, tym razem z allegro.cz. System przyjął adres kupującego bez wypełnionego pola "ulica", a mi nie pozwala bez niego wygenerować etykiety. Łatwiej by było, gdyby system nie przyjmował niepełnego adresu od kupującego, bo kupujący od razu by to poprawił. Tu również wysłałam wiadomość, w której poprosiłam kupującego by podał brakujące informacje do 11 października. Jeśli tego nie zrobi, anuluję zamówienie. Mam nadzieję, że te sytuacje (niezależne ode mnie) nie wpłyną na statystykę wysyłki w terminie? Mam na myśli zamówienia: 35e06ea0-61c0-11ee-93e5-0371059176ce i d0062a50-6135-11ee-a1a5-4d7acc30b115. 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

To adres w Niemczech, a po drugie to blok, więc brakuje nr mieszkania.

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

A widzisz, rozszyfrowałam że to Niemcy, ale że to blok nie miałam pojęcia. I byłby zwrot, dzieki

oznacz moderatorów