anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komentarz negatywny wlicza się ponad rok do ogolnej oceny

outlet3d_pl
#7 Wielbiciel#

Kupujący zakupił u mnie produkt, z którego nie był zadowolony. Postanowił wystawić komentarz negatywny, jednak jego wypowiedź była dość ogólna i nie zawierała konkretnych informacji. Brzmiała mniej więcej tak: 'oszustwo i beznadzieja...'. Od razu podjąłem próbę skontaktowania się z nim co zajęło mi kilka dni, aby wyjaśnić sytuację i znaleźć rozwiązanie korzystne dla niego, takie jak zwrot pieniędzy lub wymiana towaru. Po tym jak udało mi się nawiązać kontakt, kupujący wyraził swoje niezadowolenie z produktu i po ponad 2 miesiącach zmienił swoją opinię ponownie na negatywną!

Warto zaznaczyć, że na Allegro można zmieniać swoje komentarze do 90 dni od ich pierwotnego wystawienia. Niestety, w tym przypadku negatywna ocena jest wliczana do mojej średniej oceny przez okres roku i 2 miesiące. Jest to istotne, gdyż w przypadku, gdy sprzedawca wpadnie w konflikt z innym kupującym, ten ostatni będzie mógł zmienić swoją negatywną opinię przed upływem 90 dni od pierwszej negatywnej wypowiedzi. W efekcie opinię ta będzie miała wpływ na ocenę sprzedawcy przez okres roku i 90 dni.

Uważam że jest to nieuczciwe i może zostać wykorzystywane przez kupujących.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0