Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
chcę wystawić na sprzedaż dwa produkty razem w jednej ofercie .chcę mieć pewność ,że kupujący ..nie będzie miał prawa zwrotu 1 produktu. albo całość albo nic. domyślam się że lepiej napisać komplet. (a może nie?)
Czy muszę jakoś specjalnie w opisie oferty zaznaczyć że nie ma możliwości zwrotu 1 przedmiotu?
Czy również tak to będzie w sytuacji reklamacji ?
Czy wtedy kupujący musi odesłać całość czy tylko wadliwy jego zdaniem produkt???
hmmm?
eveeanime lepiej ustawić komplet . Jeśli produkty będą w jednej ofercie nie będzie możliwości zgłoszenia zwtotu inaczej niż całości . W przypadku reklamacji to już sprawa dogadania kupujący - sprzedający .
@eveeanime A to jest komplet czy 2 sztuki? Sądzisz że klient nie zwróci 1sztuki, za dużo tu, na AG ma nauki, żeby mu nie doradzono. Ale próbuj.😁
w skład kompletu wchodziły by 2 różne produkty po 1 sztuce z każdego
lew433 jeśli wystwi 2 szt jako komplet w jednej ofercie kupujacy nie będzie miał możliwości zgłoszenia zwrotu tylko części . Nie zgłosi zwrotu przez system nie bedzie darmowej przesyłki zwrotnej .Zgłosi całość odeśle pół ... taak też się może zdarzyć 😁🤣
i co wtedy ? trzeba chłopaków z Bałut wysłać? Czy Allegro ogarnia? w sensie ..jakas pomoc? bo dyskusje z tego co wiem to bagno z Wiedzmina
eveeanime możesz liczyć tylko na to , że trafisz na uczciwego klienta , jak trafisz na PACJENTA eeeeeeeeeeeeeeehhhh ..😎
ok dzięki wielkie 😁
@mdrogeria Po raz kolejny nazywasz kupujących pacjentami, czym rażąco i po chamsku naruszasz regulamin AG.
@eveeanime Wystawiając wpisz 1 komplet, nie pisz, że wystawiasz 2 sztuki. Sprzedaj jako komplet. Na zdjęciach też pokaż komplet i nie pisz, że cena dotyczy jednej sztuki. Po odstąpieniu od umowy kupujący będzie musiał odesłać komplet. Przy reklamacji także kupujący będzie reklamował komplet.
Uwielbiam takie konkrety...super dzięki jesteś boski
Wiem 🙂
Przecież eveeanime wyraźnie napisał, że chce wystawić 2 różne produkty jako komplet. Więc chyba logiczne jest przy wystawianiu wpisuje się komplet (2 produkty) a nie 2 sztuki (2 jednakowe produkty).
Jednak xyz96 tego nie zrozumiał i musiał napisać swoje wyjaśnienie.
Dodatkowo xyz96 stracił w tym przypadku swoją "czujność i spostrzegawczość". A co w przypadku, gdy np. do do telewizora sprzedający dołączy uchwyt do niego nie pasujący? Chociaż napisze, że pasuje? Ale sprzedawca chce się go "pozbyć", gdyż nikt go nie kupuje? Lub dołączy jakiś inny "badziewiasty" i wadliwy staroć?
Odpowiedź xyz96 byłaby całkiem odmienna, gdyby podobny wątek założył kupujący. Założę się o 100%.
Też sprzedaję zestawy produktów składające się z np. z 5-10 różnych przedmiotów, lecz nigdy nie utrudniałem kupującym zwrotu części z nich.
W ty miesiącu miałem 2 zapytania odnośnie zwrotu części zestawu - oczywiście wyraziłem zgodę, lecz do tej chwili nie otrzymałem żadnego zwrotu. Więc myślę, że jeśli nie chce się "wypchać" przysłowiowego jakiegoś "betona" w zestawie, to nie powino być problemu z jakimiś zwrotami.