anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie chce zapłacić za towar

MAMY ROZWIĄZANIE!
patrykujawski123
#7 Wielbiciel#

Wystawiłem buty na licytację, czekam na wpłatę od kupującego już tydzień. Mogę jakoś anulować zakup tego kupującego i wystawić przedmiot ponownie? Czy może jest jakieś lepsze wyjście z tej sytuacji? 

Dzięki za pomoc

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
pinsplash
#21 Demiurg#

@patrykujawski123 Gdzie wystawiłeś? Allegro Czy Allegro "same problemy" lokalnie?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
patrykujawski123
#7 Wielbiciel#

Wystawiłem na normalnym allegro, nie allegro lokalnie

oznacz moderatorów
PHUABIB2
#12 Orędownik#

@patrykujawski123  nie ma. Możesz poprosić kupującego o wpłatę i nic więcej.

Ja bym anulował zakup, wystąpił o zwrot prowizji, wystawił buty ponownie na sprzedaż a kupującego dodał do czarnej listy, żeby już więcej nie kupował

oznacz moderatorów
patrykujawski123
#7 Wielbiciel#

tylko jak mam poprosić o wpłatę skoro kupujący nie odpowiada na jakiekolwiek próby kontaktu z nim? (email, telefon etc)

oznacz moderatorów
PHUABIB2
#12 Orędownik#

@patrykujawski123  no to nie masz jak.

Jak wyżej, anuluj, wystaw, klienta na CL i po sprawie.

Oczywiście wystąp do Allegro o zwrot prowizji, żeby nie płacić kilku złotych za czyjąś głupotę.

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@patrykujawski123 Wystąp o zwrot prowizji. Allegro wtedy przypomni kupujacemu ( ale niewiele poza tym)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
ELMIX-SHOP
#12 Orędownik#

Chyba sprawa jest prosta. Jak z klientem brak kontaktu - występujesz do Allegro o zwrot prowizji - jako powód podajesz - kupujący nie zapłacił. Nie wiem jaki jest czas zapłaty przez kupującego - musisz sobie sprawdzić w regulaminie Allegro. Jeśli został przekroczony - wysyłasz na e-mail do kupujacego informację o rozwiązaniu zawartej umowy kupna-sprzedaży z powodu braku kontaktu po zakupie (braku zapłaty). Poczekaj, aż Allegro zwroci Ci prowizję, Wtedy wystawiasz ponownie, a klienta na CL.

oznacz moderatorów