Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam taki problem, kupujący wybrał zły adres dostawy i miał skontaktować się z kurierem żeby jej nie dostarczał. Nie udało mu się dodzwonić i przesyłka została dostarczona. Najprawdopodobniej została zostawiona pod drzwiami. Kupujący otworzył dyskusje i opisał mi to tak: "Dzień dobry. Proszę o wyjaśnienie sytuacji. Adres dostawy pomyłkowo został wskazany na .................., gdzie niestety byłem nieobecny. Mimo prób kontaktu z kurierem DPD nie udało mi się przekazać, że nie mogę fizycznie odebrać przesyłki. w dniu 19.11.25 po godzinie 14 otrzymałem informacje, że towar został dostarczony na ul...................... Stąd reklamacja ponieważ prawdopodobnie kurier zostawił przesyłkę pod adresem, ale gdzie, pod drzwiami budynku, na klatce schodowej? W tej sytuacji albo dostawca zabierze przesyłkę z miejsca doręczenia na ul.............. i prześle na adres ................................., albo zwróci pieniądze." co w takiej sytuacji mam zrobić ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@karexbismieszank Proszę, podaj numer zamówienia, którego to dotyczy.
@w_kiwi Numer zamówienia: dd38bbe1-c2d9-11f0-8c63-e7e8933c899d
@karexbismieszank Skonsultowałam to z zespołem wyspecjalizowanym w tym obszarze - @pecela ma rację. Dyskusja jest niezasadna. Nie jest Twoją winą, że klient wprowadził zły adres. Pamiętaj, że musisz wydać decyzję reklamacyjną.
Jak kurier doręczył przesyłkę, to właściwie już nic nie da się zrobić.
A co telefonicznego zablokowania doręczenia, czy zmiany adresu, to nie ma takiej możliwości. Kurier ma obowiązek doręczenia przesyłki pod adres wskazany na etykiecie adresowej, a prawo do zmiany adresu przysługuje nadawcy (art 18 ust 1 pkt 2 ustawy Prawo pocztowe).
A reklamacja kupującego jest oczywiste bezzasadna, nie jest twoją winą, że kupujący podał błędny adres.
@karexbismieszank Napisz do przewoźnika prośbę o potwierdzenie prawidłowego dostarczenia przesyłki i odrzuć na tej podstawie roszczenie klienta , jak będzie miał jeszcze jakieś wonty to niech się sam boksuje z DPD