Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Sprawa do tyczy przesyłki AD018RQ1F7 miała być doręczona do żabki. Jednak kurier zostawił awizo.
Kupujący założył ze mną dyskusję w tej sprawie.
Teraz ta paczka tak jeździ z sortowni do doręczenia
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji
paczka została wysłana przez Allegro delivery DHL
6 lis 2025, 09:24 Przesyłka została przygotowana przez nadawcę
Póki co, to do nikogo. Przesyłka została wysłana 6 listopada, czyli powinna dotrzeć do punktu docelowego do 12 listopada (regulaminowy termin doręczenia przesyłki to do trzech dni roboczych).
@WhatsUpDog dzisiaj ta przesyłka została wydana do ponownego doręczenia, więc na razie poczekajmy proszę. Jeśli nie trafi dziś do punktu, wówczas będziemy interweniować.
Dobra, kupujący poprosił o zwrot pieniędzy oraz poprosił o pomoc w dyskusji allegro, ale na razie czekamy, może dzisiaj dostarczy paczkę
Kurier nie dostarczył przesyłki, powodem są błędne dane adresowe. Tylko skąd jak etykieta była generowana automatycznie przez wysyłam z Allegro
12 lis 2025, 17:12 Błędne dane adresowe
@WhatsUpDog no jeśli kupujący podał błędne dane, to są błędne
Tylko, że adres jaki podał kupujący sprawdziliśmy na mapach google i jest poprawny z tym na etykiecie
@WhatsUpDog z dhl to norma , mojemu klientowi oznaczyli paczkę jako cyt ,, brak numeru lokalu ,, gdzie docelowym miejscem doręczenia był dom jednorodzinny .
aha, i co teraz? Przez błąd DHL kupujący może wystawić nam negatywną opinię?
@WhatsUpDog niestety, ale na Allegro kupujący może wystawić negatywną opinię dla sprzedającego z powodu niedostarczenia przesyłki przez przewoźnika 😔
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Przesyłka nie została doręczona
12 lis 2025, 17:12 Błędne dane adresowe
Co mi pozostało w rej sytuacji?
Allegro w dyskusji prosi o przesłanie potwierdzenia kontaktu z przewoźnikiem, oraz zgłoszenie reklamacji logistycznej.
Czy nic więcej nie da się w tej sytuacji zrobić?
@WhatsUpDog zgłoś reklamację na przesyłkę przez formularz i poinformuj o tym w dyskusji. Poprosiłam już o interwencję w sprawie paczki, nie musisz podejmować innego kontaktu. Kiedy przesyłka do Ciebie wróci, zwróć środki klientowi.
Właśnie zgłaszam reklamację dostawy, że w formularzu trzeba podać nr konta bankowego kupującego, aby otrzymał zwrot?
@WhatsUpDog nie podawaj numeru rachunku kupującego, reklamację składasz ze swojej strony i ty będziesz zwracał klientowi środki.
Gdzie znajdę ten formularz na reklamację na przesyłkę?
@WhatsUpDog w zakładce przesyłki i podjazdy. W tym artykule znajdziesz instrukcję.