Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym zapytać Allegro by mnie Allegro nie zablokowało. Czy ja np sprzedając lalkę ciemnoskóra mogę ją nazwać ,ze sprzedaj lalkę - murzyna czy muszę użyć jakich innych nazw by mnie nie zablokowano na Allegro np. Pan o ciemnej skórze, lub blondyn z ciemną skórą. Wiem , ze Allegro blokuje za takie teksty więc pytam by wiedzieć, a przy okazji wszyscy będziemy wiedzieć.
Proszę o odpowiedz
Murzyn, może być niewłaściwym.
A np. czarny jest dopuszczany?
Proszę o odpowiedz bo to idzie na cała Polskę. Wszyscy Polacy czekają tej odpowiedzi .
Brunetka może być taką neutralną formą.
ps. wcale nie czeka cała Polska, ledwo kilkadziesiąt osób czyta te posty.
Tobie się tak wydaje. Włamczamy się zrzeszenie mediów ogólnopolskich.
Jeśli użyje nazwy czarny do lalki - mężczyzny ciemnoskórego to mnie nie zablokujecie. Chcę wiedzieć.
Może Afroamerykanin?
Właśnie ładnie to napisałeś : Mężczyzna ciemnoskóry
My nie mamy wpływu na blokowanie, blokady robi "odpowiedni zespól", a oni dla odmiany nie piszą tu na forum.
Dobrze wiedzieć. Pościmy to do mediów. Widzę, ze czary tu się odbywają. Ale kto powiedział, ze szersze grono ma się nie dowiedzieć co się dzieje na Allegro
@Platon- Na mnie za użycie słowa "czarny" w poście jeden troll napisał skargę do moderatorek, że jestem rasistą > napisz " lalka o skórze w kolorze ciemnej czekolady" > tu raczej nie ma nic obraźliwego > chociaż każdy może coś wykombinować, jak się uprze.
Cześć @Platon-. Nie możesz użyć zaproponowanej nazwy. Słowo ''Murzyn'' jest według PWN określeniem obraźliwym. Podczas tworzenia ofert nie można używać słów obraźliwych i naruszających poprawność polityczną. W tej sytuacji sugeruję np. "lalka-afroamerykanka" - za to nie będziemy podejmować działań 🙂
Hmmm... a czy mieszkaniec krajów afrykańskich ma coś wspólnego z Ameryką? Nie będzie dla niego obraźliwe takie zaszeregowanie" Afro OK, ale jaki on jest Amerykanin?
@br., to co napisałam jest tylko przykładem. Nie wiemy, tak naprawdę, jakiego pochodzenia jest lalka 😉
Ewidentnie nie słowianka.
Ja bym nie pisał, że afroamerykanak nie mając wiedzy skąd jest bo moze to być wprowadzenie w błąd w opisie.
"Nie wiemy, tak naprawdę, jakiego pochodzenia jest lalka 😉 "
z dużym prawdopodobieństwem lalka jest pochodzenia chińskiego, ale nie koniecznie żółto skórna.
@MiMary Zgłaszam rasistowskie oferty
https://allegro.pl/listing?string=murzyn
Pokazuje mi 1998 ofert
Nie ma za co 🙂
Fart, że udało mi sie to znaleźć bo ktoś mógłby sie poczuć urażony.
A tak rach-ciach zakończycie oferty i po sprawie
Przepraszam ale lalka-afroamerykanka również jest słowem obraźliwym. Skąd niby wiadomo, że to Amerykanka? Ktoś od kilku pokoleń mieszkający np. w Niemczech na pewno by się obraził o nazwanie go Afroamerykaninem. Czy Afrykanin jest Afroamerykaninen albo mieszkaniec Karaibów? Wątpliwe... Nie wiadomo skąd człowiek pochodzi po kolorze skóry i na dobrą sprawę obraża to każdego oprócz Amerykanina xD .
Obecnie to chyba najbardziej prawidłowe jest "człowiek czarnego koloru skóry", w tym wypadku lalka czarnego koloru skóry.
A tak na serio temat jest Up.ier.dliwy. Liczy się to w jaki sposób mówimy, jeśli bez zamiaru obrazy to to nie jest obraza. Jakoś trzeba go określić. Czy my się obrażamy jak ktoś powie "biały"?