Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj w godzinach wieczornych sprzedałem przedmiot za parę tysięcy i przyszedł mi mail z taką wiadomością ,,Brak aktywacji usługi Przelewy24, środki do wypłaty będą dostępne dnia 10.04.2021 - Możesz dostarczyć opłacony towar Kupującemu.". Aktywowałem po tym Przelewy24 i PayU ale nie widzę nigdzie żebym w saldzie miał moje pieniądze a jedynie co widzę to że musze opłacić prowizje od tej transakcji . Czy jest to normalne? Jak tak to gdzie mogę wypłacić swoje pieniądze i kiedy to będzie możliwe. Bardzo bym dziękował za pomoc 🙂
@Client:64457650 Kupujący jeszcze nie opłacił zamówienia. Wpłata ma status rozpoczęta. Mail, który cytujesz, nie został przez nas wysłany. Najprawdopodobniej padłeś ofiarą oszustwa. Czy przekazałeś już przedmiot klientowi?
Niestety tak ponieważ w tej wiadomości pisało ,,Możesz dostarczyć opłacony towar Kupującemu". Co mogę teraz zrobić
To typowa próba wyłudzenia towaru bez wpłaty poprzez przesyłanie wiadomości podobnych do powiadomień od Allegro. Nigdy nie wysyłaj towaru, jeśli nie masz pieniędzy. Teraz możesz sobie wydrukować całą korespondencję, dołączyć adres osoby, której wysłałeś towar i zgłosić sprawę na policję. Wcześniej wyślij kupującemu wezwanie do zapłaty, wyznacz ostateczny termin i poinformuj go, że po tym czasie sprawa trafi do organów ścigania.
Dobrze tak zrobię .Bardzo dziękuję za pomoc
Czy jest możliwość pomocy jakiejś z strony allegro?
@Client:64457650 Zablokowaliśmy konto kupującego. Zgłoś tę sprawę na policję. Na jej wniosek udostępnimy wszystkie informacje dotyczące tej transakcji.
@Client:64457650 Jak nie masz kasy na koncie, nie wysyłasz towaru, jakieś maile od razu kojarzą się z wyłudzeniem.
Ale jeśli chodzi o informacje od Allegro do dostałem przed tym maila ,,Sprzedałeś przedmiot przez Kup Teraz-nr:10596020813 " i adresatem tej wiadomości jest na 100% allegro
@Client:64457650 Tak, ale ta informacja jest prawdziwa i nie zawiera tego że został towar opłacony, więc czekasz aż kasa na koncie i wysyłasz.
@Client:64457650 Dostałeś takiego maila, ponieważ sprzedałeś przedmiot. Gdyby kupujący zapłacił, dostałbyś drugiego maila o dokonanej wpłacie i pieniądze zobaczyłbyś w zakładce Allegro Finanse. Co to się dzieje ostatnie ze sprzedającymi, którzy wysyłają towar BEZ PIENIĘDZY ? Takich przypadków jak Twój jest wiele.