anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

mam szalony pomysł - pomożcie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Skorupkastore
#8 Zapaleniec#

Witam.  od tygodnia prowadzę konto firmowe, ale niestety poprzednie konto z zaległościami o których totalnie zapomniałem zablokowało mi sprzedaż. w tym momencie nie mam środków, ale uregulować 150 zł zaległości, ale wpadłem na ciekawy pomysł i potrzebuje wsparcia czy to w ogóle legalne i czy nie narobię sobie większej biedy.

myślałem, by zrobić zakup na swoim sklepie korzystając z allegro pay i z tych pieniążków uregulować sobie te zaległość, odblokować sprzedaż i uregulować allegro pay za pośrednictwem przyszłych dochodów ze sprzedaży.

dajcie znac

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Skorupkastore zakup na swoim koncie z innego konta należącego/powiązanego do Ciebie nie jest dozwolony grozi to blokada wszystkich powiązanych kont.

Sprzedaż bez jakiegoś zabezpieczenia finansowego nie jest dobrym pomysłem.

oznacz moderatorów
Skorupkastore
#8 Zapaleniec#

czyli jakby zrobił tak teraz ktokolwiek to brzmi legitnie ?

oznacz moderatorów
Skorupkastore
#8 Zapaleniec#

pytanie czy dostanę te pieniążki, skoro sprzedaż mam zablokowaną

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@Skorupkastore po odblokowaniu kont będziesz mógł wypłacić zgromadzone pieniądze na allegro finanse.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Tym sposobem który tu zaproponowałeś jedyne co możesz uzyskać to jeszcze większe problemy i w konsekwencji tego wszystkiego dostaniesz permanentnego bana na obecne konta oraz brak możliwości ponownej rejestracji w serwisie. 

O ile tego zakupu chcesz dokonać z konta które jest w jakiś sposób powiązane z Twoim. 

Jeśli nie jest to być może i by się udało ale skoro już pochwaliłeś się publicznie tym pomysłem na forum Allegro to lepiej sobie odpuść 😉

Poza tym - nawet jeśli to by się udało i miałbyś pieniądze na saldzie allegro to żeby opłacić rachunek musisz je najpierw wypłacić na swoje konto bankowe a przypuszczam, że możesz też mieć blokadę wypłat więc środki zwyczajnie utkną. 

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@Skorupkastore jeżeli zakup nastąpi z konta nie należącego do Ciebie (powiązanego).

Ja bym się nie bawił tylko zapłacił ten rachunek normalnie.

oznacz moderatorów
Skorupkastore
#8 Zapaleniec#

innymi slowy, co by się nie działo te środki musze wpłacić z zewnętrznego źródła, tj karta

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Cokolwiek innego niż robienie udawanych zakupów. 

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@Skorupkastore Ma duża szansę na Nagrodę Darwina w tym miesiącu. Aczkolwiek marzec, dopiero się zaczął...

@komis-bell @Client:44052296 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów