Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. od tygodnia prowadzę konto firmowe, ale niestety poprzednie konto z zaległościami o których totalnie zapomniałem zablokowało mi sprzedaż. w tym momencie nie mam środków, ale uregulować 150 zł zaległości, ale wpadłem na ciekawy pomysł i potrzebuje wsparcia czy to w ogóle legalne i czy nie narobię sobie większej biedy.
myślałem, by zrobić zakup na swoim sklepie korzystając z allegro pay i z tych pieniążków uregulować sobie te zaległość, odblokować sprzedaż i uregulować allegro pay za pośrednictwem przyszłych dochodów ze sprzedaży.
dajcie znac
@Skorupkastore zakup na swoim koncie z innego konta należącego/powiązanego do Ciebie nie jest dozwolony grozi to blokada wszystkich powiązanych kont.
Sprzedaż bez jakiegoś zabezpieczenia finansowego nie jest dobrym pomysłem.
czyli jakby zrobił tak teraz ktokolwiek to brzmi legitnie ?
pytanie czy dostanę te pieniążki, skoro sprzedaż mam zablokowaną
@Skorupkastore po odblokowaniu kont będziesz mógł wypłacić zgromadzone pieniądze na allegro finanse.
Tym sposobem który tu zaproponowałeś jedyne co możesz uzyskać to jeszcze większe problemy i w konsekwencji tego wszystkiego dostaniesz permanentnego bana na obecne konta oraz brak możliwości ponownej rejestracji w serwisie.
O ile tego zakupu chcesz dokonać z konta które jest w jakiś sposób powiązane z Twoim.
Jeśli nie jest to być może i by się udało ale skoro już pochwaliłeś się publicznie tym pomysłem na forum Allegro to lepiej sobie odpuść 😉
Poza tym - nawet jeśli to by się udało i miałbyś pieniądze na saldzie allegro to żeby opłacić rachunek musisz je najpierw wypłacić na swoje konto bankowe a przypuszczam, że możesz też mieć blokadę wypłat więc środki zwyczajnie utkną.
@Skorupkastore jeżeli zakup nastąpi z konta nie należącego do Ciebie (powiązanego).
Ja bym się nie bawił tylko zapłacił ten rachunek normalnie.
innymi slowy, co by się nie działo te środki musze wpłacić z zewnętrznego źródła, tj karta
Cokolwiek innego niż robienie udawanych zakupów.
@Skorupkastore Ma duża szansę na Nagrodę Darwina w tym miesiącu. Aczkolwiek marzec, dopiero się zaczął...