Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od marca 2025 moja sprzedaż nagle padła. Sprawdzałem i nic nie zmieniło się w jakości sprzedaży na koncie, żadnej negatywnej opinii i innych widocznych czynników. Poprzednio zamówienia były codziennie w dość dużych ilościach, a teraz od 7.03.2025 praktycznie nic. Ktoś może ma podobny problem lub wie co może być przyczyną tak drastycznego spadku?
@Skwarczus taka sytuacja może wynikać z różnych przyczyn, nawet jeśli nie odnotowałeś negatywnych opinii ani zmian w jakości obsługi. Jeśli sytuacja na Twoim koncie jest niezrozumiała, skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
Halo ! Ziemia ! Spadek sprzedaży o kilkadziesiąt tysięcy złotych mniej miesięcznie i my odnotowaliśmy. Już w roku 2024 !
- efekt mieszania w skryptach wyszukiwarki
- produktyzacja
- ciągłe zmiany w serwisie napalonych informatyków
- dążenie do upodobnienia z AMaDzwonem.
- pojawienie się kolejnej konkurencji
- wpływ [edycja]
- + wiele, wiele innych czynników ZŁYCH i NEGATYWNYCH
- prawie wcale pozytywnych.
@bosek_2804 wiele Twoich przykładów nie wpływa negatywnie na sprzedaż. Dlatego @Skwarczus jeśli potrzebujesz wsparcia i analizy Twojej sprzedaży opartej na konkretach - skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
czemu usuwasz - edytujesz - wyraz konkurencja ?
@bosek_2804 tego słowa nie edytowałem. Edytować będę każde słowo, które jest niezgodne z naszym regulaminem oraz w jest obraźliwe.
@gdvorek wszystkie podane przykłady podane przez @bosek_2804 trafiają w punkt , wszyscy o tym wiedzą i Ty również ...tylko jako sumienny pracownik allegro udajesz ,że nie wiesz o co chodzi .
@mdrogeria czuję, że za chwilę otrzymam czwarty [ 4 ] raz bana 😉
@bosek_2804 rozwieje Twoje wątpliwości, na ten moment nie dostaniesz bana. Zachęcam do działania zgodnego z regulaminem Allegro Gadane, żeby tego uniknąć.
@gdvorek czyli milczeć lub tylko chwalić.
@bosek_2804 oczywiście, że nie. Nie zgadzam się z tymi punktami które wyminiłeś, ale masz prawo do swojej subiektywnej opinii - moim zadaniem jest wsparcie i szukanie drogi do rozwiązania zgłaszanych tu problemów.
ZGŁASZAM WIĘC !
- przywrócić normalną wyszukiwarkę do wersji przed zmianą,
- wyłączyć obowiązkowy ONE,
- przestać wyłączać nam oferty pod osłoną nocy, błędnie analizowane przez sztuczną inteligencję Allegro,
- wnikliwiej czytać zgłoszenia i dyskusje, często rozwiązywane w sposób szokujący dla inteligentnego człowieka,
- zaprzestać ciągłych zmian portalu, udziwnień, unowocześnień, SALESÓW, giberesów, layoutów i innych cudów na kiju.
- odtentegować się od łączenia w zestawy zapałek z mlekiem. Największa bzdura tego serwisu.
- poinformować sprzedających, którzy poświęcili tysiące PLN na wdrożenie GPRS, opłacenie Outsorcingu, że to była lipa i ściema. Nawet OSA nie stosuje się do tego. Nie znalazłem wypełnionych dodatkowych opcji.
- wyłączenie ONE DOSTAWA JUTRO - jako wprowadzające w błąd, fałszywe i nieuczciwe działanie monopolisty !
- Wyłączenie dodatkowych rynków sprzedaży przy wyborze jednego. Chcę tylko SŁOWACJĘ, mam mieć tylko SŁOWACJĘ. Z automatu oferty lecą przy okazji na Czechy i Węgry. Działanie na szkodę firmy - użytkownika Allegro. Działanie wbrew woli.
- Allegro Delivery - ONE, DHL, DPD, Orlen itp. Włączanie bez możliwości rezygnacji mimo braku podjazdów i nieobsługiwaniu danej lokalizacji przez kurierów. Działanie monopolistyczne i na szkodę użytkownika. Rażące niedbalstwo.
- DAC 7 - ponowne przeanalizowanie przepisów unijnych.
- Ochrona marek - działanie umożliwiające nieuprawnionym podmiotom zgłaszanie legalnych ofert. System umożliwiający doprowadzenie do bankructwa firm po zgłoszeniach od konkurencji. Wyłączanie ofert mimo ich poprawności.
- odtajnienie ukrytych kosztów i dopłat, często nielegalnie pobieranych przez serwis.
Mógłbym dalej wymieniać, ale coś mi się właśnie sprzedało i muszę zadzwonić do kupującego po nr VIN bo kupują na pałę, w ciemno bo ... przecież mogą odesłać w SMART, ale to ja płacę za SMART jako sprzedawca i wcale nie jest za 0 zł. Nie jest za darmo.
@bosek_2804 dzięki za podzielenie się swoją opinią i tym co chciałbyś, żeby było u nas zmienione. Przekaże ją do odpowiedniego zespołu.
@bosek_2804 zapomniałeś:
- o promowaniu nowomowy,
- wprowadzaniu w błąd kupujących głupawymi tekstami
- manipulowanie czasami dostaw
- bezsensownym sposobie składania reklamacji i odstąpień od umowy
- no i pozostałe nierozwiązywane **piiip**oły jak brak podzielonych płatności, proform i itp
- cenzurze
- łatanie elementów kolizyjnych z prawem niezrozumiałymi dla większości tekstami prawników
Polska konkurencja odjechała allegro już dawno, wielkie sklepy rosną w siłę, bo nie stosują w/w rozwiązań.
Polska to nie Ameryka, my jesteśmy przyzwyczajeni do czegoś innego, lepszego, czego jak widać ich zagraniczny ceo nie rozumie i nie zrozumie
@RED racja
I tu masz rację. Kłamstwa w stylu amerykańskim, które wprowadził ten portal.
Nie bójmy się tego nazywać po imieniu. KŁAMSTWA ! MANIPULACJA !
@Skwarczus tak masz rację mi też siadło w połowie tygodnia, ale ładna pogoda, rząd szykuje nas do wojny, zmiany w allegro i mamy efekt 🙂 chodź mając porównanie ze sklepem Internetowym i innym portalem tam nie odnotowałem spadków więc trzeba szukać problemu w Allegro, mam wrażenie że przekombinowali 😞
,, Aaa… mądrego to i przyjemnie posłuchać. No koniem podjechać można, a na człowieku… się tylko potknąć.,,
do Ciebie piję @gdvorek , chciałbym , abyś to prawidłowo interpretował
@mdrogeria „Są rzeczy, na które nie mamy wpływu – trzeba je po prostu zaakceptować.” – Haruki Murakami.
@gdvorek ,,człowiek człowiekowi wilkiem ,, ?
Znak zapytania został umieszczony celowo
„Kiedy jedne drzwi szczęścia się zamykają, inne otwierają się; ale często patrzymy tak długo i tak żałośnie na zamknięte drzwi, że nie dostrzegamy tych, które otworzyły się dla nas” Helen Keller