Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od marca 2025 moja sprzedaż nagle padła. Sprawdzałem i nic nie zmieniło się w jakości sprzedaży na koncie, żadnej negatywnej opinii i innych widocznych czynników. Poprzednio zamówienia były codziennie w dość dużych ilościach, a teraz od 7.03.2025 praktycznie nic. Ktoś może ma podobny problem lub wie co może być przyczyną tak drastycznego spadku?
To jest właśnie przykład tego jak chwytliwy tytuł artykułu potrafi przyciągnąć uwagę. Szkoda, że mało kto czyta dokładnie jego treść a jeszcze mniej osób potrafi go zinterpretować.
Allegro na polskim rynku nie jest absolutnie zagrożone. Ceny akcji na GPW i sprawozdanie finansowe opublikowane w zeszłym miesiącu pokazuje, że firma radzi sobie całkiem dobrze.
kompensata straty poprzez wejście na rynki zewnętrzne oraz podniesione stawki opłat i prowizji. Zapytaj o sumę samej sprzedaży w Polsce. mam nadzieję, powtarzam mam nadzieję że sie mylę bo chciałbym tu pozostawić jakąś część sprzedaży mojej oferty. Ogólnie stosunek kosztów do poziomu sprzedaży na dzisiaj określam jako zbójnicki ale to być może tylko moje odczucie.
@ares_ Jak allegro ciągle podnosi opłaty, dopłaty i prowizje, to i wynik finansowy jest. Dlatego napisałem, że w tej chwili liczy się dla nich wyłącznie czysty zysk (wygniatanie sprzedawców jak cytrynki). Ale to tylko do czasu, bo w końcu cytrynkom sok się skończy i zostanie tylko skórka. Natomiast obecny właściciel kupił allegro głównie na odsprzedaż z zyskiem. A górnolotne wskaźniki, którymi posługiwało się samo Allegro... cóż, powód do obniżenia ceny jest 😉
@ares_ @kostas11 Nie wnikam w wady i zalety wskaźników. jednak przez wiele lat na tych ułomnych danych Allegro chwaliło się jakie jest topowe. No i już nie jest. Poza tym ładna reklama na wszystkich portalach.. Allegro już nie jest takie "naj 1".
No i co tam treść, liczy się przekaz. A przekaz jest jednoznaczny. Allegro zdetronizowane.
A zastępowanie dżumy cholerą jakoś mnie nie cieszy.
100% w punkt, brawo!
Od dawna mam dość tego dziadostwa.
Obecnie to drugie **piiip**s a konkurować z chińczykiem się nie da.
Nastawienie się na kupujących z pominięciem sprzedających dzięki którym ten serwis istnieje to już jest totalny brak szacunku dla nas! 0 wsparcia, 0 realnej pomocy, kupujący może wszystko a sprzedający….nic. Mógłbym zaprezentować wiele negatywnych przykładów z braku pomocy gdzie ewidentnie allegro powinno wpłynąć na sytuację.
Spoko, że zdjęli pobór opłat za wystawianie gdzie licznik bił 24/h nie ważne czy sprzedajesz, czy nie ale teraz jak nawet się tu coś sprzeda to prowizja wychodzi drakońska! Dla mnie taka sama jak sprzed marca czyli ponad 20%… Idealny układ…. Pośrednik w białych rękawiczkach ma tyle ile wielu chciałoby aby im zostało po sprzedaży jakiegoś przedmiotu...zwykłe złodziejstwo.
Od jakichś 15 lat jestem na tym serwisie, drugie konto, 100% pozytywów, które utrzymać delikatnie pisząc jest ciężko przez nieuczciwych kupujących, których wspiera allegro.
Spełnione jak zwykle możliwie wszystkie oczekiwania względem allegro, poziom super + i co ? I g….. ogłoszeń przybywa a sprzedaż co raz słabsza. Jeszcze w zeszłym roku chociaż była regularna sprzedaż. Od tego roku przez algorytm (ciągle modyfikowany) jest tylko gorzej.
Czas już dawno stąd migrować. Bedzie drugie Temu albo inne g….no. Oryginalne podzespoły trzeba tu obecnie oferować w cenie **piiip**u żeby coś sprzedać. No i SMART ( uczenie klientów bezmyślności kosztem zdrowia i pieniędzy sprzedawców ).
Pozdrawiam
@Skwarczus tak masz rację mi też siadło w połowie tygodnia, ale ładna pogoda, rząd szykuje nas do wojny, zmiany w allegro i mamy efekt 🙂 chodź mając porównanie ze sklepem Internetowym i innym portalem tam nie odnotowałem spadków więc trzeba szukać problemu w Allegro, mam wrażenie że przekombinowali 😞
,, Aaa… mądrego to i przyjemnie posłuchać. No koniem podjechać można, a na człowieku… się tylko potknąć.,,
do Ciebie piję @gdvorek , chciałbym , abyś to prawidłowo interpretował
@mdrogeria „Są rzeczy, na które nie mamy wpływu – trzeba je po prostu zaakceptować.” – Haruki Murakami.
@gdvorek ,,człowiek człowiekowi wilkiem ,, ?
Znak zapytania został umieszczony celowo
„Kiedy jedne drzwi szczęścia się zamykają, inne otwierają się; ale często patrzymy tak długo i tak żałośnie na zamknięte drzwi, że nie dostrzegamy tych, które otworzyły się dla nas” Helen Keller
@mdrogeria rozumiem co chcesz mi przekazać, ale nie mamy wpływu na każdą decyzję - ja natomiast zawsze staram się znaleźć rozwiązanie i pomóc.
"Parostatkiem w piękny rejs" - Krzysztof Krawczyk
Tak. Parostatkiem. To dokładnie czeka Teslę, SpaceX i nasze kochane Allegro. Piekne podsumowanie.
@w_kiwi Mas na myśli to co ja? , jeśli tak to wieelki w punkt dla Ciebie .
Już dość długo większość akceptuje…**piiip**kie prowizje alle a teraz niszczycie małych sprzedawców
@mdrogeria @gdvorek dziwisz się przekombinowali 🙂 ostatnio kupiłem ( ten sam sprzedawca na portalu ...... ) oshee u Was mają za 2,95 zł a tam za 2,86 zł nie jest problemem te 10 groszy ale kurier ! gdzie u Was nie ma w smarcie InPosta i na dodatek wybieracie losowo, a tam mam luksus wybrania se który mi bardziej odpowiada a przy okazji zaoszczędziłem 3 zł 😄
@kostas11 "tam" to znaczy tam na "Exxx" ? Kusi mnie, żeby poza OllllXXX i Ototomototo i Sprzydejumy pl jeszcze tam machnąć konto.
@bosek_2804 tak na Er i 😄
Dobra pora coś popakować to że na allegro nie mam zamówień na szczęście sklep internetowy x2 😄
@kostas11 e?.... , szczerze ? ... wycofałem się ...
Niszczą normalnych sprzedawców lub tych którym zaczynało działać , już tu nic nie dodajemy…zniszczyło nas to **piiip**