Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od marca 2025 moja sprzedaż nagle padła. Sprawdzałem i nic nie zmieniło się w jakości sprzedaży na koncie, żadnej negatywnej opinii i innych widocznych czynników. Poprzednio zamówienia były codziennie w dość dużych ilościach, a teraz od 7.03.2025 praktycznie nic. Ktoś może ma podobny problem lub wie co może być przyczyną tak drastycznego spadku?
@Skwarczus taka sytuacja może wynikać z różnych przyczyn, nawet jeśli nie odnotowałeś negatywnych opinii ani zmian w jakości obsługi. Jeśli sytuacja na Twoim koncie jest niezrozumiała, skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
Halo ! Ziemia ! Spadek sprzedaży o kilkadziesiąt tysięcy złotych mniej miesięcznie i my odnotowaliśmy. Już w roku 2024 !
- efekt mieszania w skryptach wyszukiwarki
- produktyzacja
- ciągłe zmiany w serwisie napalonych informatyków
- dążenie do upodobnienia z AMaDzwonem.
- pojawienie się kolejnej konkurencji
- wpływ [edycja]
- + wiele, wiele innych czynników ZŁYCH i NEGATYWNYCH
- prawie wcale pozytywnych.
@bosek_2804 wiele Twoich przykładów nie wpływa negatywnie na sprzedaż. Dlatego @Skwarczus jeśli potrzebujesz wsparcia i analizy Twojej sprzedaży opartej na konkretach - skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
czemu usuwasz - edytujesz - wyraz konkurencja ?
@bosek_2804 tego słowa nie edytowałem. Edytować będę każde słowo, które jest niezgodne z naszym regulaminem oraz w jest obraźliwe.
@gdvorek wszystkie podane przykłady podane przez @bosek_2804 trafiają w punkt , wszyscy o tym wiedzą i Ty również ...tylko jako sumienny pracownik allegro udajesz ,że nie wiesz o co chodzi .
@mdrogeria czuję, że za chwilę otrzymam czwarty [ 4 ] raz bana 😉
@bosek_2804 rozwieje Twoje wątpliwości, na ten moment nie dostaniesz bana. Zachęcam do działania zgodnego z regulaminem Allegro Gadane, żeby tego uniknąć.
@gdvorek czyli milczeć lub tylko chwalić.
@bosek_2804 oczywiście, że nie. Nie zgadzam się z tymi punktami które wyminiłeś, ale masz prawo do swojej subiektywnej opinii - moim zadaniem jest wsparcie i szukanie drogi do rozwiązania zgłaszanych tu problemów.
ZGŁASZAM WIĘC !
- przywrócić normalną wyszukiwarkę do wersji przed zmianą,
- wyłączyć obowiązkowy ONE,
- przestać wyłączać nam oferty pod osłoną nocy, błędnie analizowane przez sztuczną inteligencję Allegro,
- wnikliwiej czytać zgłoszenia i dyskusje, często rozwiązywane w sposób szokujący dla inteligentnego człowieka,
- zaprzestać ciągłych zmian portalu, udziwnień, unowocześnień, SALESÓW, giberesów, layoutów i innych cudów na kiju.
- odtentegować się od łączenia w zestawy zapałek z mlekiem. Największa bzdura tego serwisu.
- poinformować sprzedających, którzy poświęcili tysiące PLN na wdrożenie GPRS, opłacenie Outsorcingu, że to była lipa i ściema. Nawet OSA nie stosuje się do tego. Nie znalazłem wypełnionych dodatkowych opcji.
- wyłączenie ONE DOSTAWA JUTRO - jako wprowadzające w błąd, fałszywe i nieuczciwe działanie monopolisty !
- Wyłączenie dodatkowych rynków sprzedaży przy wyborze jednego. Chcę tylko SŁOWACJĘ, mam mieć tylko SŁOWACJĘ. Z automatu oferty lecą przy okazji na Czechy i Węgry. Działanie na szkodę firmy - użytkownika Allegro. Działanie wbrew woli.
- Allegro Delivery - ONE, DHL, DPD, Orlen itp. Włączanie bez możliwości rezygnacji mimo braku podjazdów i nieobsługiwaniu danej lokalizacji przez kurierów. Działanie monopolistyczne i na szkodę użytkownika. Rażące niedbalstwo.
- DAC 7 - ponowne przeanalizowanie przepisów unijnych.
- Ochrona marek - działanie umożliwiające nieuprawnionym podmiotom zgłaszanie legalnych ofert. System umożliwiający doprowadzenie do bankructwa firm po zgłoszeniach od konkurencji. Wyłączanie ofert mimo ich poprawności.
- odtajnienie ukrytych kosztów i dopłat, często nielegalnie pobieranych przez serwis.
Mógłbym dalej wymieniać, ale coś mi się właśnie sprzedało i muszę zadzwonić do kupującego po nr VIN bo kupują na pałę, w ciemno bo ... przecież mogą odesłać w SMART, ale to ja płacę za SMART jako sprzedawca i wcale nie jest za 0 zł. Nie jest za darmo.
@bosek_2804 dzięki za podzielenie się swoją opinią i tym co chciałbyś, żeby było u nas zmienione. Przekaże ją do odpowiedniego zespołu.
Dzień dobry. Jeżeli chodzi o moją opinię niestety mało dobrego się dzieje na Allegro. Ta lista którą kolega napisał jest w 100% właściwa i oddaje idealnie relację między serwisem i sprzedającym. Niestety Pan jako admin nic nie jest w stanie zrobić ponieważ jest taka z góry narzucona polityka firmy od góry w dół. Serwis na dzień dzisiejszy jest zimnym tworem akcjonariuszy który ma na celu uzyskać jak najlepszy wynik finansowy, w przypadku gdy sprzedaż spada kompensuje się straty dojeniem sprzedawców w szczególności tych małych ale niestety ta "krowa", dojna krowa będzie dawała coraz mniej mleka. Ja ze swojej strony życzę jak najlepiej dla serwisu bo było to wspaniałe miejsce na sprzedaż i mam nadzieję że w którymś momencie serwis zawróci na właściwą drogę i da możliwości dla mniejszych sprzedawców. Tak na koniec: w przypadku kiedy płacę jako firma abonament za kawałek powierzchni w serwisie udostępnianie cen konkurencji w moim sklepie jest normalne ? Pozostawiam do przemyślenia. Na ten czas podążam do spakowania 2 paczek. Na szczęście bez opcji smarta 🙂 Dla małych sprzedawców życzę cierpliwości i rozsądku bo Adsy nie załatwią tu niczego a dla Pana Moderatora życzę założenia działalności i jak najszybszego otwarcia konta w serwisie ponieważ jest to idealne miejsce na sprzedaż nie tylko w Polsce.
@bosek_2804 zapomniałeś:
- o promowaniu nowomowy,
- wprowadzaniu w błąd kupujących głupawymi tekstami
- manipulowanie czasami dostaw
- bezsensownym sposobie składania reklamacji i odstąpień od umowy
- no i pozostałe nierozwiązywane **piiip**oły jak brak podzielonych płatności, proform i itp
- cenzurze
- łatanie elementów kolizyjnych z prawem niezrozumiałymi dla większości tekstami prawników
Polska konkurencja odjechała allegro już dawno, wielkie sklepy rosną w siłę, bo nie stosują w/w rozwiązań.
Polska to nie Ameryka, my jesteśmy przyzwyczajeni do czegoś innego, lepszego, czego jak widać ich zagraniczny ceo nie rozumie i nie zrozumie
@RED racja
I tu masz rację. Kłamstwa w stylu amerykańskim, które wprowadził ten portal.
Nie bójmy się tego nazywać po imieniu. KŁAMSTWA ! MANIPULACJA !
100% w punkt, brawo!
Od dawna mam dość tego dziadostwa.
Obecnie to drugie **piiip**s a konkurować z chińczykiem się nie da.
Nastawienie się na kupujących z pominięciem sprzedających dzięki którym ten serwis istnieje to już jest totalny brak szacunku dla nas! 0 wsparcia, 0 realnej pomocy, kupujący może wszystko a sprzedający….nic. Mógłbym zaprezentować wiele negatywnych przykładów z braku pomocy gdzie ewidentnie allegro powinno wpłynąć na sytuację.
Spoko, że zdjęli pobór opłat za wystawianie gdzie licznik bił 24/h nie ważne czy sprzedajesz, czy nie ale teraz jak nawet się tu coś sprzeda to prowizja wychodzi drakońska! Dla mnie taka sama jak sprzed marca czyli ponad 20%… Idealny układ…. Pośrednik w białych rękawiczkach ma tyle ile wielu chciałoby aby im zostało po sprzedaży jakiegoś przedmiotu...zwykłe złodziejstwo.
Od jakichś 15 lat jestem na tym serwisie, drugie konto, 100% pozytywów, które utrzymać delikatnie pisząc jest ciężko przez nieuczciwych kupujących, których wspiera allegro.
Spełnione jak zwykle możliwie wszystkie oczekiwania względem allegro, poziom super + i co ? I g….. ogłoszeń przybywa a sprzedaż co raz słabsza. Jeszcze w zeszłym roku chociaż była regularna sprzedaż. Od tego roku przez algorytm (ciągle modyfikowany) jest tylko gorzej.
Czas już dawno stąd migrować. Bedzie drugie Temu albo inne g….no. Oryginalne podzespoły trzeba tu obecnie oferować w cenie **piiip**u żeby coś sprzedać. No i SMART ( uczenie klientów bezmyślności kosztem zdrowia i pieniędzy sprzedawców ).
Pozdrawiam
@Skwarczus tak masz rację mi też siadło w połowie tygodnia, ale ładna pogoda, rząd szykuje nas do wojny, zmiany w allegro i mamy efekt 🙂 chodź mając porównanie ze sklepem Internetowym i innym portalem tam nie odnotowałem spadków więc trzeba szukać problemu w Allegro, mam wrażenie że przekombinowali 😞
,, Aaa… mądrego to i przyjemnie posłuchać. No koniem podjechać można, a na człowieku… się tylko potknąć.,,
do Ciebie piję @gdvorek , chciałbym , abyś to prawidłowo interpretował
@mdrogeria „Są rzeczy, na które nie mamy wpływu – trzeba je po prostu zaakceptować.” – Haruki Murakami.