anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie jesteś właścicielem zamówienia (NOT_SELLER_ORDER Dane Odbiorcy.email) (#NP5)

B-O-Z
#9 Pomysłodawca

Zamowienie pobrało mi do baselinera. Przy próbie wygenerowania listu mam taki komunikat:
Nie jesteś właścicielem zamówienia (NOT_SELLER_ORDER Dane Odbiorcy.email)
(#NP5)

pierwszy raz sie skotkałem z czymś takim.

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@B-O-Z czy próbowałeś wygenerować etykietę z poziomu Wysyłam z Allegro. Jeśli i tam się nie uda, będę mogła skierować zgłoszenie do działu technicznego. W przeciwnym razie problem tkwi w narzędziu, z którego korzystasz i powinieneś kontaktować się z jego obsługą.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:105408251
#1 Nowicjusz

Mam taki sam błąd:

ERROR_COURIER : Courier error: You are not this order's owner (NOT_SELLER_ORDER Dane Odbiorcy.email)<BR> 
(#NP5)

Komunikat BaseLinker wskazuje że jest to błąd kuriera allegro

oznacz moderatorów

B-O-Z
#9 Pomysłodawca

z poziomu wysyłam z allegro dostaję taki komunikat:

Nie można wczytać zamówienia. Upewnij się, czy wybrane zamówienie istnieje i jest przypisane do twojego konta.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@B-O-Z wskaż proszę numer zamówienia, którego dotyczy zgłoszenie. Czy przypadkiem nie próbujesz generować etykiet z konta powiązanego? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:115617437
#7 Wielbiciel

Witam,

Faktycznie probuje generowac etykiete z konta powiazanego ? Co w takiej sytuacji ? powinienem zmienic cos ?

Mam taki sam błąd:

ERROR_COURIER : Courier error: You are not this order's owner (NOT_SELLER_ORDER Dane Odbiorcy.email)<BR>
(#NP5)

Komunikat BaseLinker wskazuje że jest to błąd kuriera allegro

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Client:115617437 Przykro mi, ale z konta powiązanego nie wygenerujesz etykiety. Zrobisz to tylko z poziomu konta głównego.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:115617437
#7 Wielbiciel

Czyli majac na Allegro dwa osobne  konta nie bede mogl automatycznie generowac etykiet poprzez aplikacje Baselinker ? Dobrze zrozumialem ? 

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Client:115617437 Przepraszam, ale nie obsługujemy Baselinkera, dlatego nie jestem  w stanie tutaj Ci podpowiedzieć. Na pewno korzystając z Wysyłam z Allegro musisz być zalogowany na główne konto. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

zakupytechniczne
#7 Wielbiciel

Czy taka funkcjonalność jest przewidywana? W tym momencie  o ile dobrze rozumiem dokumentację muszę przekazać dane do logowania użytkownika aby uzyskać token, czyli moi magazynierzy którzy pakują towar i nadają listy przewozowe dostają dostęp do całego głównego konta jeśli wejdą na allegro.pl. Nie jest to zbyt komfortowa sytuacja, ponadto mam dwustopniową weryfikację i okresowo pyta o kod z aplikacji co jest dodatkowym utrudnieniem

oznacz moderatorów

EWT_Automotive
#1 Nowicjusz

W Baselinkerze w integracji Wysyłam z Allegro dodaj dodatkowe konto. Podczas generowania etykiety będziesz mógł wybrać z którego konta chcesz generować etykietę. Pozdrawiam K

oznacz moderatorów

Elo-Car
#9 Pomysłodawca

Dziś na podpiętym koncie zobaczyłem ten komunikat i nie mogłem nadać przesyłki mimo że do tej pory wszystko było ok.
Nadaje przez Allegro.

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Elo-Car gdzie dokładanie zobaczyłeś komunikat? Masz na myśli podpięte konto, do jakiegoś zewnętrznego narzędzia? Jeśli nadajesz przez wysyłam z Allegro, to musisz być zalogowany na główne konto.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@Sa_nova jeśli mam kilka kont to paczki do każdego konta mogę nadać z dowolnego konta. Przynajmniej do tej pory tak było. Teraz muszę się przelogowywać z konta na konto żeby nadać paczkę.

Jeszcze dzisiaj rano działało normalnie.

weźcie to naprawcie

oznacz moderatorów

Client:130404805
#7 Wielbiciel

Od ponad godziny informacja "Nie jesteś właścicielem zamówienia" przy próbie nadania jakiegokolwiek zamówienia, z jakąkolwiek formą dostawy. Jedynie można wysłać przez InPost z ich platformy. Konto powiązane, uprawnienia są. Wczoraj wszystko działało. 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@mix-mce@Client:130404805  możecie proszę podać przykładowe numery zamówień, dla których wygenerowaliście etykietę z konta powiązanego? Skieruję temat do weryfikacji. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@Sa_nova 

49c2e7a0-b3e8-11f0-9a05-857d8e215844

oznacz moderatorów

Sa_nova

@mix-mce dzięki! Konsultuję kwestię generowania etykiet z kont powiązanych i wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova

@mix-mce@lecaniche@Client:130404805 wygenerowanie etykiet z kont powiązanych powinno być już możliwe. Faktycznie pojawił się błąd w naszym narzędziu Wysyłam z Allegro, który już został naprawiony. Gdyby znów pojawił się błąd, to dajcie proszę znać. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Elo-Car
#9 Pomysłodawca

Nie wiem czy dobrze to nazwałem.

Paczki nadaję zwyczajnie przez Allegro.
Korzystam z opcji powiązania kont przełączając się miedzy nimi zmieniając użytkownika w prawym górnym rogu.
I do tej pory nie było żadnego problemu aby nadawać paczki z drugiego konta tylko przełączając użytkownika.
Wczoraj jednak gdy po uzupełnieniu wszystkich informacji kliknąłem "nadaj przesyłkę" wyskoczył mi tytułowy komunikat.

Musiałem zalogować się na te drugie konto na innej przeglądarce żeby nada przesyłkę.

oznacz moderatorów