anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę nadać tej przesyłki na Pocztę, wyskakuje komunikat !

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Nie mogę nadać tego zamówienia na pocztę Główna w Kielcach:

fc0c9680-d89a-11ed-b551-817f0b0ab408

Waga przesyłki to 28,500 kg, więc spokojnie powinnam ja nadać na Poczcie Głównej w Kielcach, jak zwykle to robię. Poczta główna w Kielcach przyjmuje przesyłki do 30 kg, jednak dzisiaj pojawia sie komunikat, że maxymalna waga przesyłki to 20 kg - co nie jest prawdą.

Wielokrotnie już miałam takie komunikaty i Allegro pomagało, więc i tym razem proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

IMG_20230412_065405~2.jpg

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Korzystam z Wysyłam z Allegro.

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI kurier czy OwP ?

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Kurier. Stara nazwa Pocztex kurier 48.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI błąd po stronie ,,Wysyłam z Allegro,,  bez problemu nadaję 30kg przez EN

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Kilka razy w roku pojawia się taki błędny komunikat, że waga max. 20 kg. Ale zawsze Allegro pomaga. Więc czekam 😁

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI podpisz sobie umowę z PP problemy znikną , nadaję od laty w placówce na oś Świętokrzykskim.... nigdy nie było problemu .

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

PRZED CHWILĄ próbowałam nadać ponownie to zamówienie WzA i nadal jest ograniczenie do 20 kg! W Kielcach przyjmują przesyłki do 30 kg, w tym Poczta główna też.

Jak już pisałam, nie pierwszy raz jest taka blokada. P.S. Pracuję do 10,00 rano 🙂

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Przez 2 godziny nie bede mogła odpisywać, nadal czekam na możliwośc wygenerowania etykiety do tego zamówienia o wadze 28,5 kg:

fc0c9680-d89a-11ed-b551-817f0b0ab408

Proszę moderatorki o sprawdzenie co jest nie tak z WZA.

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Up

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI wracam z odpowiedzią. Informacje o limitach gabarytu pobieramy od Poczty Polskiej, zdarza się, że przewoźnik coś zmienia i wtedy wyświetla się taki błąd. W tej sytuacji, na formularzu wpisz proszę 20 kg, Wysyłam z Allegro przepuści tę przesyłkę, nie zostanie naliczona dopłata, a będzie to szybsze, niż czekanie na poprawkę po stronie przewoźnika. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Już poszło, tylko urząd nadania zmieniłam na Chęciny. Etykieta wydrukowana 🙂

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Jeżeli paczka waży 28 kg, to nie można wpisywać 20 kg. Panie na Poczcie ważą każdą paczkę i przyjdzie dopłata 🙂 z poczty a potem z Allegro.

oznacz moderatorów