Dzień dobry,
Od listopada na mój drugi numer telefonu z którego korzysta moja partnerka nie przychodzą wiadomości SMS z kodami weryfikacyjnymi Allegro i Allegro Pay. Ona ma konto Allegro na swoje dane, natomiast numer który podpięty jest do konta, oficjalnie zarejestrowany jest na mnie. Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie bo sytuacja wyglądała tak od kilku lat i SMSy dochodziły cały czas bez problemu. Dopiero od listopada przestały te SMS przychodzić i jest to poważny problem bo niemożliwa jej to korzystanie z Allegro. Numer jest w sieci Plus jakby co.
@Nefarious19 na forum nie mamy niestety możliwości weryfikacji usługi Allegro Pay, jest do tego konieczna weryfikacja, więc informacje mogą zostać udzielone jedynie przez kontakt przez formularz. Co do kodów weryfikacyjnych do Allegro, jak rozumiem, masz tu na myśli dwustopniowe logowanie? Jeżeli tak, czy mowa tu o koncie z którego piszesz, czy o innym?
Mowa o innym koncie. Na chwilę zmieniliśmy numer telefonu do dwuetapowego logowania na ten z którego ja korzystam, przyszedł SMS z kodem i zmieniło numer. I chcieliśmy wrócić do numeru partnerki i niestety już kod nie przyszedł. Jest to bardzo uciążliwe i nie wiemy już co mamy zrobić.
Alicja napisała żebyś skontaktował się z nami przez formularz kontaktowy, ponieważ konieczna jest dodatkowa weryfikacja w tej sprawie.
Ostatnio ktoś miał podobny problem i okazało się, że wiadomości przychodziły lecz wpadały do spamu także sprawdźcie to. Pozatym jeśli zmienialiście numer telefonu to dla Allegro Pay nie wystarczy zwykła zmiana w Allegro- trzeba to zrobić poprzez konsultanta. Niby o czymś takim nie wspominasz ale na wszelki wypadek piszę...